Sterke vraag naar Indiase granaatappelen verwacht

Voor Indiase granaatappelen is het seizoen aangebroken waarin hun kleuring optimaal is. Gedurende deze tijd van het jaar zijn de granaatappelen namelijk nog dieper rood van kleur. Gezien het huidige gat in de markt rekent één Indiase exporteur de komende weken alvast op een sterke vraag. 

Volgens Kaushal Khakhar, directeur van Kay Bee Exports, is momenteel de beste periode van het jaar aangebroken voor Indiase granaatappelen. "India is nog altijd het enige land ter wereld waar 365 dagen per jaar granaatappelen worden geoogst. Het product is dus altijd voorradig! In de periode van april tot juni is het fruit echter lichter van kleur maar in juli wordt de kleuring weer intenser. In deze tijd van het jaar kunnen we granaatappelen leveren die zowel van binnen als buiten dieprood van kleur zijn. Begin juni was er sprake van vroege regenval en dat heeft bijgedragen aan een nog betere kleuring en vroege rijping van het fruit."

Wanneer granaatappelen altijd beschikbaar zijn, dan is concurrentie onvermijdelijk. In bepaalde perioden van het jaar kan Kay Bee Exports echter een gat in de markt vullen. Khakhar licht dit toe: "We verwachten dat de vraag sterker zal zijn dan normaal omdat er momenteel geen fruit uit andere herkomstgebieden beschikbaar is en er dus sprake is van een gat in de markt. Wij richten ons op de Britse markt en EU-landen. We denken dat de vraag hier de komende weken groot zal zijn. Onze productie is dit jaar fors toegenomen."

"In de wintermaanden verladen we de grootste aantallen en gelukkig hadden we de meeste orders al verzonden voordat er in India een lockdown werd afgekondigd. Met uitzondering van een paar maanden in de zomer concurreren we eigenlijk altijd met andere herkomstgebieden. De Indiase granaatappelen zijn echter wel geliefd dankzij hun goede externe kwaliteit en uitmuntende smaak. De pitten zijn zacht en zoet en zijn bovendien 365 dagen per jaar consistent qua kleur en kwaliteit. Hierdoor zijn we zeer concurrerend voor klanten die een jaarronde aanvoer wensen." 

De Indiase granaatappelen vinden hun weg naar alle delen van de wereld maar Europa en Zuidoost-Azië blijven de sterkste markten voor Kay Bee Exports. "We verladen onze granaatappelen wereldwijd, inclusief naar de VS. De Indiase regering werkt hard aan het verkrijgen van toegang tot nieuwe markten. Voor ons blijven Europa, Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten zeer sterke markten. Onlangs hebben we ook toegang tot de Australische markt gekregen," zegt Khakhar. 

Kay Bee Exports is van plan om de granaatappelproductie jaarlijks op te schalen. "We blijven investeren in ons granaatappelareaal. We beschikken over teeltbedrijven in drie verschillende regio's die alle momenteel productief zijn. We streven ernaar om ook in de periode van december tot maart zelf granaatappelen te produceren. Door zelf te telen, hebben we meer controle over de voedselveiligheid en kunnen we tegelijkertijd een betrouwbare aanvoer garanderen," zegt hij tot besluit.

Voor meer informatie: 

Kaushal Khakhar
Kay Bee Exports
Office: +91 22 41578900
Tel: +91 8879000973
Email: kaushal@kaybeeexports.com 
www.kaybeeexports.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven