Paul van Groningen, Greenfood Iberica:

"Nog geen overschotten gezien in het steenfruit"

Tholen - Het Spaanse steenfruitseizoen is momenteel in volle gang. "Het hele seizoen hebben we nog geen overschotten gezien", vertelt Paul van Groningen van Greenfood Iberica dat de inkoop verzorgt van het Spaanse assortiment voor de Scandinavische moederorganisatie en daarnaast groenten en fruit door heel Spanje inkoopt voor andere afnemers in Noordwest-Europa.

"Door weersinvloeden in de winter, gebrek aan kou, later in het bloeiseizoen slecht weer en onlangs nog hagelstormen is er veel minder fruit dan andere jaren. Dit resulteert in aardig hoge prijzen. De laatste weken en ook komende weken is het fruit dat er is voor het merendeel aardig dik", vertelt Paul. Hierdoor hebben we wat tekorten voor de kleinverpakkingen."

"In platterina's hebben we dit jaar eigenlijk praktisch niks beschikbaar. Komende week zie ik tekorten ontstaan in nectarines, perziken en goede abrikozen,  maar paraguayo's zijn vooralsnog normaal beschikbaar", vervolgt de Nederlander die al enkele jaren in Spanje woont en werkt. "Verder zitten we op dit moment met name in de meloenen en de watermeloenen en zijn we druk in voorbereiding voor het komende winterseizoen, voor ons traditioneel het hoofdseizoen."

Slasoorten, koolsoorten, paprika's , courgettes en komkommers zijn toch onze hoofdproducten,  naast uiteraard het citruspakket, waarvan we komend seizoen hoge verwachtingen hebben. Eind vorig seizoen hebben we een vestiging in Valencia geopend van waaruit onze twee citrusspecialisten werken. Korter op de bron kan het niet", besluit Paul.

Voor meer informatie:
Paul van Groningen
GreenFood Iberica
C/Avda.Catalunya,
33-35 I 17253 Mont-ras (Girona)
Catalonia-Spain
Tel: +34 972 667 216
paul@greenfoodiberica.es 
www.greenfoodiberica.es


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven