Klanten reserveren nu al Siciliaans citrus van komend seizoen

“Het huidige Siciliaanse citrusseizoen, 2020/2021, zal vrij goed verlopen met opbrengsten die gemiddeld genomen gelijk zijn aan vorig seizoen. Er is geen sprake van een alternerende teelt, dus er wordt geen overschot aan gewassen verwacht,” zegt Lucio Oliveri, directeur van Motta Cooperativa Agricola.

De pandemie heeft de vraag naar sinaasappelen en citroen met minstens 30% doen toenemen met als gevolg dat klanten hun leveringen voor volgend jaar al beginnen te plannen.

Lucio Oliveri

Het seizoen 19/20, dat nu voorbij is, was erg goed. Zeker wat betreft de sinaasappelteelt, die werd gekenmerkt door een hoge anthocyaninepigmentatie van de schil en het vruchtvlees. Sterk gepigmenteerde rassen, zoals de Tarocco Lempso en de Taroco Ippolito, hebben het vooral op de buitenlandse markten goed gedaan.

Het gebrek aan hoeveelheden veroorzaakte een prijsstijging. Ook de verwerkende industrie werd beïnvloed door de stijging van de fruitprijzen.

Motta Cooperativa Agricola beslaat een totale oppervlakte van 330 hectare in de vlakte van het Siciliaanse Motta Sant’Anastasia, nabij Catania. Het citrus, waaronder de bloedsinaasappelen, worden niet nabehandeld. Ze worden direct verwerkt in de faciliteit van 700 m2 die is uitgerust met drie verwerkingslijnen en koelopslag.

In de afgelopen 20 jaar heeft Motta Cooperativa alle bomen, die door het Tristeza-virus zijn aangetast, vernieuwd. Daarnaast is er nog eens 50 hectare aangeplant van de Tarocco Lempso en de Tarocco Ippolito, vanwege de grote vraag naar sinaasappelen met rood vruchtvlees. Dit seizoen zal dit volledig in productie gaan waardoor de hoeveelheden zullen verdrievoudigen.

Het speerpunt van de teelt bestaat uit Il Fragolino, een pitloze sinaasappel van het Tarocco Lempso-ras. Deze is zeer gewild op de markten van Noord-Europa. De aanvragen groeien gemiddeld met 20% en zijn voornamelijk afkomstig uit Zwitserland en Duitsland.

Voor meer informatie:
Lucio Oliveri
Motta Cooperativa Agricola 
Via Policara snc
Motta S. Anastasia (CT) - Italië
+39 339 3249605
motta.coop.agr@virgilio.it
www.euroagrumi.it


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven