Ludivine Thenard, Terroir d'Origine:

"De Regina-aardappel zal supermarkten helpen zich te onderscheiden"

Nu de aardappelen van de oude oogst niet meer beschikbaar zijn, wacht teler en verpakker Terroir d'Origine ongeduldig op de nieuwe oogst. "Er is veel vraag, maar het aanbod is op dit moment beperkt. De situatie zou vanaf volgende week moeten verbeteren, wanneer we beginnen met de oogst in Beauce," zegt Ludivine Thenard, verkoop- en ontwikkelingsmanager van het bedrijf. Terroir d'Origine begint ongeveer twee weken eerder met het seizoen dan vorig jaar, onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden.

Op zoek naar handelspartner
Terroir d'Origine is onder andere gespecialiseerd in het ras Regina, waarvoor het in Frankrijk de exclusiviteit heeft. De opbrengst voor 2020 wordt geschat op 12.000 ton. Verwacht wordt dat het volume binnen drie jaar zal toenemen tot 20.000 ton. Momenteel is het bedrijf op zoek naar één of twee partners die de marketing van deze aardappel in Frankrijk willen ontwikkelen. "We richten ons op de groothandel, maar vooral ook op de supermarkten," legt Ludivine uit.

Volgens Ludivine zal de Regina de supermarkten in staat stellen zich te onderscheiden. "Bijna alle grote retailers in Frankrijk bieden dezelfde aardappelrassen aan. Het zijn altijd vastkokende rassen zoals de Charlotte of de Amandine. De Regina biedt echt iets anders. Het doel is de consument die op zoek is naar authenticiteit, gecombineerd met smaak." De Regina is al verkrijgbaar bij Auchan, maar dan in kleine hoeveelheden.

Tuinaardappel
De Regina leent zich voor verschillende culinaire toepassingen: stomen, bakken, au gratin, aardappelpuree, in blokjes gesneden of in een tartiflette. "Het is als een tuinaardappel die overal voor kan worden gebruikt, behalve voor frites," zegt Ludivine. "Daarnaast heeft de Regina een aantal voordelen: hij wordt niet snel groen en is niet gevoelig voor kiemen. Het vereist zeer weinig anti-kiemkracht. We behandelen het met muntolie."

Regina wordt geteeld in Beauce en in de Hauts-de-France. Het wordt geoogst in september. Afhankelijk van de beschikbare voorraden kan het tot eind juni bewaard worden.

Merknaam Blondie
Ludivine voegt eraan toe dat het gamma niet gedefinieerd is. "We zullen het kunnen definiëren in nauwe samenwerking met potentiële kopers. Er zijn verschillende soorten verpakkingen mogelijk, evenals levering in bulk. We hebben ook verschillende kalibers, gewassen of ongewassen aardappelen, etc." Op dit moment brengt Terroir d'Origine het Regina-ras voornamelijk op de markt via groothandelaren die aan de horeca leveren. Het ras wordt op de markt gebracht onder de merknaam Blondie.

Voor meer informatie:
Ludivine Thenard
Terroir d'Origine
+33 6 45 35 13 22
lthenard@terroirdorigine.fr
www.terroirdorigine.fr


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven