Mango-exporteur gaat gebruikmaken van Hazel-technologie

Hazel Technologies heeft bekendgemaakt samen te gaan werken met Fundo Los Paltos, een toonaangevende teler en exporteur van mango's in Peru, die al sinds 2006 actief is. In het kader van deze samenwerking zal voor de mango's die Fundo Los Paltos naar Azië en Europa exporteert, gebruik worden gemaakt van de Hazel for Mango post harvest-oplossing zodat het fruit haar eindbestemming in optimale conditie bereikt. 

In 2018 was Peru de derde grootste mango-exporteur wereldwijd met een export van meer dan 9.000 containers, waarvan 70% bestemd was voor Azië en Europa. Fundo Los Paltos teelt momenteel mango's op 283 hectare in San Lorenzo, in de kustregio Piura in het noorden van Peru. Vorig seizoen werd Hazel for Mango uitgebreid getest en met goede resultaten, zoals een verhoogde stevigheid, minder bederf en ook minder klachten over de kwaliteit bij aankomst. 

"In 2019 testten we Hazel for Mango voor ongeveer 30% van onze exportzendingen, die 25 tot 32 dagen onderweg waren naar Europa en Azië," vertelt Renzo Muro, directeur van Fundo Los Paltos. "Ons product was bij aankomst steviger en er was minder vaak sprake van bederf, zoals vruchtrot. Het resultaat was dat we het aantal klachten met 75% af zagen nemen. We kijken er dan ook naar uit om Hazel Tech het komende seizoen in al onze exportcontainers toe te passen."

Right: Renzo Muro, CEO, of Fundo Los Paltos.

“Onze post harvest- oplossingen Hazel for Mango en Hazel for Grapes zijn met veel enthousiasme ontvangen in Zuid-Amerika, nadat er het afgelopen jaar keer op keer goede resultaten mee werden behaald. We kunnen niet wachten om onze klanten van dienst te zijn en onze aanwezigheid op deze markt nog verder uit te breiden," aldus Martin Roeder, salesmanager Latijns-Amerika. 

Rechts: Martin Roeder, salesmanager Latijns-Amerika.

"De afgelopen jaren is de mangoteelt verder toegenomen en nu de voedseltoeleveringsketen sneller dan ooit globaliseert, vergroot het transport van versproducten over steeds grotere afstanden de kans op kwaliteitsverlies bij aankomst, wat kan leiden tot extra voedselverspilling," zegt Aidan Mouat, directeur van Hazel Technologies. "De doelstelling van Hazel is altijd het duurzaam verbinden van wereldmarkten geweest, waarbij de hoogste kwaliteit van het fruit wordt gegarandeerd en verliezen tot een minimum beperkt blijven. Het succes van onze nieuwe samenwerking in Peru maakt de weg vrij voor toekomstige samenwerkingen in India, Brazilië en Thailand en betekent een grote stap vooruit voor onze internationale aanwezigheid."

Rechts: Aidan Mouat, directeur van Hazel Technologies.

Voor meer informatie:
Jaime Kedrowski
Hazel Technologies
Tel: +1 (331) 431-8037
Email: jaime@hazeltechnologiesinc.com
www.hazeltechnologies.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven