"De vraag naar Egyptische lente-uien torenhoog gestegen"

Egypte zit momenteel wat lente-uien betreft tussen de seizoenen in. Na een geweldig seizoen bereidt een Egyptische exporteur zich al voor op het nieuwe seizoen, dat nog enkele maanden op zich laat wachten. Het doel om een geschikte handelspartner te vinden in het Verenigd Koninkrijk is nog niet bereikt.

Het Egyptische lente-uienseizoen 2019/2020 was goed voor Stars of Export vertelt exportmanager Mai Yassin: "Het vorige seizoen had een stijgende vraag en een aanbodtekort. Egypte had vorig jaar minder opbrengst vanwege de hoge temperaturen. Dit jaar zal onze oogst naar verwachting een stuk stabieler zijn. De vraag steeg vorig jaar torenhoog, want als er een tekort is, wil iedereen natuurlijk zoveel mogelijk in huis hebben. De vraag was vooral hoog in de Europese markt, wat voor ons zeer gunstig was, want het is onze belangrijkste markt. Dit seizoen zijn wij echter niet zeker van wat de vraag en het aanbod voor Egypte in het algemeen zullen doen. We zijn er zeker van dat wij als bedrijf voor al onze klanten voldoende aanbod hebben dankzij een groter areaal."

Yassin verwacht door het grotere areaal ook een toename van de opbrengst: "Wij hebben ons opbrengst dit jaar met 30% verhoogd. Dit was vooral om alle orders te dekken die zijn binnengekomen sinds vorig jaar, toen de vraag erg groot was en we niet aan alle orders konden voldoen. We hebben al jaren goede relaties en ervaring op de Nederlandse en Duitse markt, maar dit jaar willen we graag voet aan de grond krijgen in het Verenigd Koninkrijk. Het enige probleem tot nu toe is het vinden van de juiste handelspartner, een klant die we kunnen vertrouwen en die de kwaliteit van de lente-uien die Stars of Export levert, waardeert. We hopen dus dit seizoen de juiste persoon te vinden. Wij kijken uit naar een goed en productief seizoen. De logistiek ziet er goed uit, al weten we niet zeker wat de tarieven zullen zijn."

Over wat de gevolgen van het in werking treden van de Ethiopische dam zullen zijn kan Yassin nog niets zeggen. "Wat de dam in Ethiopië betreft, weten we niet zeker wat de resultaten en de gevolgen zullen zijn. Er is ons niet verteld hoe de situatie gaat worden, dus er is op dit moment niet veel te melden over dit onderwerp. Natuurlijk hopen we dat het een minimaal effect zal hebben op ons bedrijf en dat er de komende dagen meer duidelijk zal worden."

Voor meer informatie:
Mai Yassin
Stars of Export
+20 111 012 1741
export@starsofexport.com
www.starsofexport.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven