ProEx Food

"Ruimte- en budgetbeperkingen leiden tot de noodzaak om inventief om te gaan met machineoplossingen"

Steeds meer bedrijven proberen hun productlijnen te diversifiëren om zich aan te kunnen passen aan veranderingen in de markt. In een steeds meer geglobaliseerde en steeds veranderende groenten- en fruitsector zoeken telers, verpakkingsbedrijven en verwerkers naar flexibiliteit voor hun dagelijkse werkzaamheden.

ProEx Food, met vestigingen in de VS en Duitsland, levert allerlei soorten machines, variërend van wassen tot schillen, snijden en verpakken, en zelfs roboticaoplossingen.

Marketingdirecteur Nick Maglio constateerde het afgelopen jaar bij klanten een focus op multifunctionele oplossingen.

"We zagen een toename in de vraag naar flexibele lijnen, die in staat zijn om meer dan één product te verwerken met weinig omwisseling via een multifunctionele lijn. Soms komt het gewoon door een verscheidenheid aan producten die in één eindproduct moeten worden verwerkt, zoals we vaak zien bij multipacks of groenten- en fruitsalades die uit verschillende componenten bestaan. Andere keren is het te wijten aan ruimte- en budgetbeperkingen, met als gevolg dat men op een inventieve manier met beide moet omgaan."

Ongeacht de vraag is ProEx Food er trots op dat ze hun kennis en innovatieve technische kracht kunnen combineren met wereldwijde technologiepartners om hun klanten de middelen te geven om hun processen snel te automatiseren.

"Verwerkingsmachines die zijn uitgerust met multifunctionele lijnen zijn in staat om zich snel aan te passen aan de veranderende marktomstandigheden, de vraag en de beschikbaarheid van arbeidskrachten," legt Nick uit.

Hij ziet vooral de noodzaak hiervan in kleinere en middelgrote bedrijven. "Bovendien zullen deze ondernemende verwerkers zich in de voordelige positie bevinden dat ze wendbaar kunnen opereren, zodat ze snel kunnen inspelen op meer strategische categorieën en producten."


Hij vergelijkt het idee van het stroomlijnen, optimaliseren en automatiseren van verwerkingslijnen met de opkomst van de smartphone: "Tot 15 jaar geleden had je verschillende gadgets en systemen nodig voor alles, van dagplanners tot zakelijke en persoonlijke correspondentie tot camera's en meer. Tegenwoordig werken we met één apparaat dat is veranderd in een multitasker voor dagelijks gebruik."

Op dezelfde manier moedigt hij verwerkers aan om te overwegen hun machines te upgraden zoals ze dat zouden doen voor een telefoon: "Je denkt aan meerdere functies in één apparaat in plaats van meerdere apparaten, en dit kan de manier waarop bedrijven apparatuur kopen beïnvloeden."

"Er worden veel meer versproducten gemaakt voor grab-and-go aankopen. Voor anderen zijn snelle verschuivingen tussen producten in dezelfde werkruimte cruciaal voor succes. Afhankelijk van de totale capaciteit, ruimte en doorvoerbehoefte hebben verwerkers meer multifunctionele lijnopties beschikbaar om dit soort artikelen uit te voeren."

Het team van ProEx Food op de Fruit Logistica 2020

Een recent voorbeeld van een ambitieus project van ProEx Food licht een en ander toe: "Onze klant wilde meerdere producten in één lijn wassen, schillen, snijden, blancheren, koelen, invriezen, sorteren, verpakken en afsluitend wilde hij ook de kwaliteit laten beoordelen. Het ging om wortelen, groene bonen, uien, paprika's, courgettes en aubergines. Andere producten zouden op een later tijdstip worden geïntroduceerd, waarbij voor bepaalde producten een handmatig snijgedeelte nodig is dat nog in de rest van de lijn is geïntegreerd.

Het doel was om de toekomstige behoeften om meer machines toe te voegen te beperken. Onze mede-oprichter en hoofd van de engineering, Daniel Ghadiri, en onze ingenieurs creëerden een aangepaste multifunctionele lijn die een aantal functies isoleerde, maar de producten op een later moment weer samenvoegde voor het blancheren, koelen, invriezen, optisch sorteren, verpakken en de afsluitende kwaliteitscontrole."

Nick en het ProEx Food-team moedigen verwerkers aan om hun idee van machines niet te beperken tot enkelvoudige verwerking: "We helpen onze klanten graag bij het zoeken naar haalbare totaaloplossingen voor hun unieke verwerkingsbehoeften. Ons bedrijf helpt bij het creëren van oplossingen die geoptimaliseerd zijn voor hun specifieke behoeften," besluit Nick.

Voor meer informatie:
Nick Maglio
ProEx Food, LLC
marketing@proexfood.com
www.proexfood.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven