Sjan van Gorsel, Reijnpack:

"Witlofmarkt weer opgeleefd na drie magere weken"

Tholen - "De afgelopen drie weken was de vraag naar witlof magertjes, maar inmiddels trekt de markt weer aan", vertelt Sjan van Gorsel van witlofverpakker Reijnpack uit Sint-Philipsland."Het aanbod was niet eens zo groot, maar de vraag ook niet. Normaal is het eind juni ook rustig, maar nu was het extra rustig. Maar je ziet dat als er iets meer vraag komt, het tij ook weer kan snel keren en nu lopen de prijzen snel op."

Het prijsniveau van de losse witlof ligt momenteel tussen de 1 en 1,20 euro. "Ik verwacht dat we de komende weken wel een stabiele tot licht stijgende markt gaan zien. Het Franse seizoen loopt af, dus daar hebben we minder concurrentie van en ook het Nederlandse aanbod is beperkt", constateert Sjan.

De eerste weken na de Corona-maatregelen moest bij Reijnpack alle hens aan dek. "De markten gingen dicht, maar bij de supermarkten was de witlof booming en we konden onze witlof dan ook goed kwijt bij de retail voor goede prijzen", aldus de verpakker. De grote vraag gold niet voor de roodlof. "Dat is een echt horeca-artikel en die afzet stortte volledig in. Nu zetten wij de roodlof gelukkig specifiek af voor een aantal vaste klanten, want het is op dit moment geen artikel voor de dagmarkt."

Voor meer informatie:
Reijnpack
Sjan van Gorsel
Kwekerijweg 8
4675 PZ Sint-Philipsland
Tel: 0167-573148
Fax: 0167-572299
info@reijnpack.nl   
www.reijnpack.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven