Aanscherping reisadvies Roemenië naar code oranje

Het reisadvies voor reizigers uit Roemenië is sinds 9 juli aangepast en staat nu op oranje. Dat betekent dat reizigers, die vanuit Roemenië naar Nederland reizen, dringend wordt geadviseerd om 14 dagen in (thuis)quarantaine te gaan. Deze maatregel geldt voor iedereen, ook voor Roemeense werknemers die in Nederland komen werken.
 
De aanscherping van dit reisadvies is het gevolg van de huidige gezondheidssituatie in relatie tot corona in Roemenië.

Is (thuis)quarantaine verplicht?
In Nederland kennen we geen verplichte (thuis)quarantaine die via overzichtstoezicht wordt gehandhaafd. Deze maatregel voor landen of regio’s met een oranje reisadvies moet worden gezien als een heel dringend advies.

Het advies gaat ervan uit dat reizigers bij aankomst in Nederland eerst 14 dagen in (thuis)quarantaine gaan en geen contact hebben met andere mensen. Dit om eventuele verspreiding van het coronavirus in Nederland te voorkomen. Een wandeling mag uiteraard wel. De (thuis)quarantaine kan na 14 dagen worden beëindigd mits zich geen corona-achtige klachten hebben geopenbaard.

Tot wanneer geldt dit aangepaste reisadvies?
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Roemenië op 9 juli aangepast. Dat is een reactie op de (verslechterende) gezondheidssituatie in Roemenië. Zodra deze weer verbetert, zo is de verwachting, wordt het reisadvies aangepast en is (thuis)quarantaine niet meer nodig. De Werkgeverslijn houdt de aanpassing van de reisadviezen in de gaten en past de informatie op de site zo nodig aan.

Naast Roemenië geldt dit advies ook voor een aantal gebieden in Portugal (regio Lissabon), Spanje (het gewest Segrià in Catalonië en voor de kuststrook van La Mariña-Lugo in Galicië) en Zweden.

Bron: Glastuinbouw Nederland 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven