Fabio Vignali: "In mei 18% minder vervoerd, in juni 20%"

Grote volumedaling in Italiaans AGF-transport

Enkele maanden na de coronaviruspiek nemen wij contact op met Vignali Trasporti, een bekende Italiaanse logistieke dienstverlener in de groenten- en fruitketen, om de balans op te maken van de stand van zaken als gevolg van de Covid-19-pandemie.

Fabio Vignali is directeur van alle bedrijven die deel uitmaken van de Vignali Groep en legt het een en ander uit over de situatie binnen zijn bedrijvengroep: "Het is natuurlijk algemeen bekend dat het verzorgen van transport sowieso geen vetpot oplevert. Maar laat ik het beter uitleggen: beetje bij beetje ondervinden wij de gevolgen van de beperkingen waaraan we allemaal zijn onderworpen tijdens de quarantaine. Terwijl in Fase 1 van de quarantaine het transport en de distributie zich boven de standaard trend met interessante volumestijgingen hebben gehandhaafd, zijn in Fase 2 de zaken al aanzienlijk veranderd en ze zijn er helaas niet beter op geworden."

"Ik moet daarbij wel zeggen dat de combinatie van andere factoren, zoals de vorst begin april, ervoor gezorgd heeft dat de volumes die op de markt kunnen worden gebracht, zeer laag zijn, waardoor onze aanverwante activiteiten in moeilijkheden komen. Slechts twee cijfers om een idee te geven: in mei hadden wij een volumedaling van 18% in het groenten- en fruittransport en in juni een daling van 20%."

"Dit alles maakt duidelijk dat in de afgelopen tien jaar de groenten- en fruitmarkt, en dus ook de logistieke sector die hiermee is verbonden, zulke veranderingen heeft ondergaan dat elke logica van seizoensgebondenheid en werkgewoontes vergeten kan worden. Het is niet langer mogelijk om volumes te plannen, laat staan op korte termijn, als we moeten denken aan halfjaarlijkse of zelfs jaarlijkse prognoses. "

"Men heeft steeds meer het gevoel," vervolgt Vignali, "dat men deelneemt aan een soort Russische roulette. Gelukkig hebben onze strategische keuzes van de afgelopen jaren het mogelijk gemaakt om onze bedrijven en al diegenen die er elke dag werken, stabiliteit te blijven bieden."

De Vignali Groep koos bijna een decennia geleden al eieren voor zijn geld en houdt zich al jaren bezig met ook andere zaken dan alleen het transport en distributie van groenten en fruit: "In 2011 besloot een Italiaanse Food Group van internationaal belang een eigen dochteronderneming op te richten op ons platform. Dit had niets te maken met onze gebruikelijke activiteiten van dat moment, maar meer met onze mogelijkheden om de klant te voorzien van deskundig en goed opgeleid personeel voor het uitvoeren van pick-ups en het voorbereiden van bestellingen voor de distributie bij kleine detailhandelaren en supermarkten. Zoals vaak gezegd, van het een komt dan het ander: daarna kregen wij verzoeken van andere grote bedrijven die, na zich bewust te zijn geworden van onze mogelijkheden, huurruimtes en geïntegreerde logistieke diensten nodig hadden."

"Momenteel zijn er zes bedrijven aanwezig in onze verschillende fabrieken, die behoren tot de grote distributieketens die bekend staan als ‘laatste kilometers leveranciers’. De Vignali-platforms zijn elke dag het basisstation voor ongeveer 100 bestelwagens die versproducten distribueren naar de horeca en naar talloze particuliere e-commerce-inkopers."

"Als ons bedrijf niet de keuzes had gemaakt die het indertijd heeft gemaakt, zou het zeker niet de marktpositie hebben die het vandaag de dag heeft bereikt. Nu stel ik me voor dit voor veel mensen misschien als een eenvoudig gezegde in de oren klinkt, maar ik verzeker u dat het jaren van extreme inspanning heeft gekost, met evenzoveel onzekerheid. Maar wij zijn trots op wat wij hebben weten te bereiken," besluit Fabio Vignali.

Voor meer informatie:
Fabio Vignali
Vignali Transport
Via Tratturo, 415
47032 Bertinoro FC - Italië
+39 0543 463411
commerciale@vignalitrasporti.it
www.vignalitrasporti.it


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven