Regering van Gambia gaat een tijdelijk verbod instellen op de import van uien

De Gambiaanse regering heeft plannen aangekondigd om een tijdelijk verbod op de import van uien in te stellen om de markten voor lokale telers een impuls te geven. Ongeveer 612 ton uien zijn geteeld door lokale telers voor publieke consumptie, aldus de overheidsfunctionarissen.

Fatou Kinteh- Sanyang, de minister van Vrouwen, Kinderen en Maatschappelijk Welzijn, zei op een persconferentie: "De regering is bereid om ervoor te zorgen dat er een tijdelijk verbod komt, zodat er op dit moment geen uien worden geïmporteerd."

Het verbod zal worden opgelegd tijdens het uienseizoen in Gambia om lokale telers te verzekeren van een goede afzetmarkt. Na het seizoen zal de overheid het verbod opheffen, zodat er weer buitenlandse uien mogen worden ingevoerd.

"Het zal ook de commerciële tuinbouw in het land bevorderen, zodat de vrouwen weten dat er handelaren zijn die bereid zijn om meer lokale producten te kopen," zei Kinteh-Sanyang, waarmee ze handelaren oproept om de lokale telers, vooral de vrouwen, te steunen waarmee de inlandse uienteelt een stimulans kan krijgen.

Bron: voicegambia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven