Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tridge rapport

Turkse uienconsumptie daalt met 60% als gevolg van exportverbod

Begin dit jaar heeft Turkije als gevolg van extreme tekorten in 2019 een nieuwe regelgeving ingevoerd betreffende een verbod op de uienexport. Deze beperking heeft geleid tot een dagelijkse daling van de vraag van 5000 ton vorig jaar tot 2000 ton in 2020. Als gevolg daarvan zijn de groothandelsprijzen gedaald van € 0,77/kg (2019) naar € 0,09/kg (2020).

Deze trend zet zich door in de exportprijzen voor Rusland (een van de grootste importeurs van groenten en fruit in Turkije), die sinds vorig jaar met 63% zijn gedaald. Interessant is dat de groothandelsprijzen in 2019 24% hoger waren dan de exportprijzen, terwijl de groothandelsprijzen dit jaar 58% lager zijn dan de exportprijzen. Dit wijst erop dat het product weliswaar schaarser wordt, maar dat de winstmarges door de hoge exportprijzen groter zijn.

Hoshik Shin, oprichter en CEO van Tridge: "Het tekort aan uien werd in 2019 veroorzaakt door een toename van de export, een ongedetailleerde tuinbouwplanning, een krimpende teelt en de klimaatverandering, met als gevolg dat het exportverbod preventief werd ingevoerd. Terwijl Turkije nu een beperkte export toestaat, heeft het verbod de Egyptische leveranciers de mogelijkheid gegeven om hun export naar Rusland te verhogen."

Voor meer informatie:
Rebecca Brown
+44 1625 869 418
rebecca.brown@skoutpr.com
www.tridge.com

Publicatiedatum: