McCain bouwt groot zonnepark naast fabriek en wekt 39% eigen energie op

McCain Foods Australia heeft bekendgemaakt dat het begonnen is met de bouw van een duurzaam energiesysteem waardoor de CO2-uitstoot van haar fabriek in het Australische Ballarat met ruim 27.000 ton per jaar zal afnemen. 

De website potatonewstoday.com bericht dat het project, dat het grootste zelfvoorzienende systeem voor hernieuwbare energie in Australië zal worden, in 39% van de energiebehoefte van de fabriek in Ballarat zal gaan voorzien. 

Het systeem van 8,2 megawatt zal gebaseerd zijn op een combinatie van zonne-energie en warmte-krachtkoppeling, waarbij de zonne-energiecentrale wordt gefinancierd in samenwerking met Smart Commercial Solar op basis van een stroomafnameovereenkomst die gefinancierd is door Solar Bay, een investeringsfonds voor hernieuwbare energie.

Het nieuwe systeem zal bestaan uit een zonnepanelenpark met 17.000 panelen, een parkeergarage met zonnepanelen op het dak en een anaerobe vergistingsinstallatie die biogas dat vrijkomt uit voedselafval omzet in energie. Samen zullen deze twee systemen ervoor zorgen dat de afhankelijkheid van gas met 16% daalt en het stroomverbruik van het elektriciteitsnet met 39%. 

Louis Wolthers, regiodirecteur van McCain Foods Australia, laat weten dat het systeem voor hernieuwbare energie één van de vele initiatieven van McCain is voor het verlagen van de CO2-uitstoot en onderdeel uitmaakt van het wereldwijd geïntroduceerde Be Good, Do Good Sustainability Report van het bedrijf. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven