Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vraag naar Franse uien kleiner dan normaal

Hoewel het nu meestal niet de tijd van het jaar is waarin de vraag naar uien het hoogst is, ligt de consumptie ervan toch ook lager dan normaal. De markt is de afgelopen maand erg kalm geweest. “Dit kan de keerzijde van de gezondheidscrisis geweest zijn, waarin de afzet van uien wel gewoon goed verliep. Er was veel vraag naar zowel Franse uien als importuien. Bij de afzet van importuien hadden we ook helemaal geen last van het feit dat de Franse uien in veel winkels werd gepromoot,” legt een importeur-exporteur uit.

Op de aardappelmarkt blijft de situatie goed
Op de aardappelmarkt ziet de situatie er iets beter uit. “De aardappelen van de nieuwe oogst zijn van goede kwaliteit en ook de prijzen zijn goed. Bij de aardappelen van de vorige oogst ligt dit anders. De aardappelen zijn niet altijd meer van goede kwaliteit. Tegelijkertijd is dat ook niet verwonderlijk aangezien ze in september of oktober al zijn geoogst.”