Export van Chinese knoflook naar Brazilië kan de komende maanden toenemen

"De knoflookprijzen in verschillende markten zijn dit seizoen laag geweest als gevolg van een overvloedig aanbod door een goede oogst en een lagere verkoop door de Covid-19-pandemie," vertelt Jocelyn Fang, manager van Shandong Xuanyi Food Co over recente ontwikkelingen op de knoflookmarkt.

"Onze export naar Afrika is bijna gehalveerd ten opzichte van dezelfde periode in voorgaande jaren. Met name kwam het vaak voor dat scheepvaartschema's werden verlengd of dat goederen in de haven strandden als gevolg van de coronapandemie. Knoflookcontainers moeten worden aangesloten op een stroombron om gekoeld te blijven, dus de eerdere congestie in de haven heeft een zekere invloed gehad op de kwaliteit van de producten. We hebben medio mei een partij goederen naar Afrika gestuurd, maar die zijn nog niet aangekomen. Onze klanten daar wachten nog steeds op hun bestelling en hebben nog geen nieuwe aankopen gedaan. Gelukkig zijn de verzend- en logistieke omstandigheden vanaf juni min of meer weer normaal," zegt Jocelyn.

"De huidige FOB-prijs van verse knoflook naar Afrika is ongeveer 700-800 US dollar (613-700 euro) per ton, wat hoger is dan vorige maand, maar nog steeds lager dan in dezelfde periode in voorgaande jaren."

"Op dit moment is de prijs van het ruwe product aanzienlijk gestegen in China, maar het blijft laag op de overzeese markten. Er zijn veel factoren die van invloed zijn geweest op de marktomstandigheden dit seizoen en we moeten nog steeds afwachten hoe de markt zich verder zal ontwikkelen."

"Dit jaar heeft Egyptische knoflook granulaat toegang tot Brazilië, wat een zekere invloed heeft op de Chinese export. Gekoppeld aan het effect van de Covid-19-pandemie, kan ons exportvolume naar dit land worden gehalveerd tot ongeveer 200-300 containers dit jaar. De afgelopen twee maanden is onze export van gedroogde knoflook naar Brazilië ongeveer gelijk gebleven aan die van de voorgaande jaren, zonder dat er sprake was van een significante stijging of daling, terwijl onze export van verse knoflook met 15% is gedaald. Op dit moment is de prijs van verse knoflook van goede kwaliteit, die naar Brazilië wordt geëxporteerd, ongeveer 800 dollar (700 euro) per ton, wat ongeveer 1,5 keer lager is dan tijdens het piekverkoopseizoen in april. Ik verwacht dat de markt in Brazilië de komende maanden iets beter zal zijn."

Shandong Xuanyi Food Co, opgericht in 2006, is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de teelt, verwerking en export van knoflook. Naast verse knoflook omvatten hun belangrijkste aanbod ook knoflookpoeder, granulaat en plakjes, evenals zwarte knoflook.

"Aantrekkelijk in uiterlijk en pittig van smaak is de Chinese knoflook goed ontvangen in de overzeese markten. Vorig jaar hebben wij ongeveer 3.000 ton knoflook voor de opslag geëxporteerd. Onder deze markten is het inkooppotentieel van de Zuid-Amerikaanse markten snel gegroeid. Onze export naar Zuid-Amerika is uitgevoerd door handelaren, maar met de toename van het ordervolume hebben wij meer kopers in Zuid-Amerika gecontacteerd voor de directe export," besluit Jocelyn.

Voor meer informatie:
Jocelyn fang
Shandong Xuanyi Food Co., Ltd.
+86-13475765502


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven