Mexic

"We hopen dit seizoen de kaap van de 150.000 ton mango's te nemen in Escuinapa"

De export van mango’s uit de Mexicaanse streek Escuinapa loopt stilaan ten einde. De pakstations zijn er de laatste volumes aan het verwerken. Half mei kwamen de eerste Ataulfo, Tammy en Kent mango’s uit dit deel van de staat Sinaloa op de markt. Volgens Bonifacio Bustamante Hernández, algemeen directeur van het bedrijf Roberto's Mangos, zullen er dit jaar meer mango’s geplukt worden dan de voorgaande jaren, toen het gemiddelde op 150.000 ton lag.

"Wij zullen deze maand onze laatste mango’s verpakken, twee weken vroeger dan normaal, omdat we reeds willen overschakelen op het fruit uit de streek Los Mochis, in het noorden van Sinaloa. De rest van de pakstations uit Escuinapa gaan door met de export tot midden augustus”, legt Bustamante Hernández uit.

Hij merkt op dat Roberto’s Mangos erin geslaagd is om meer dan 10.000 ton mango’s naar de Verenigde Staten te exporteren.

"Nu gaat het iets minder omdat de prijzen zijn gedaald. Maar we zijn van plan om weer op het voorplan te treden met fruit van betere kwaliteit uit het noorden van Sinaloa, waar het seizoen tot eind september duurt.”

Bustamante Hernández zei ook dat de regen van de afgelopen dagen vooral de Keitt mango’s goed heeft gedaan. Het is het ras dat momenteel het meest geoogst wordt en dat enkele uitdrogingssymptomen aan het vertonen was.

Bron: debate.com.mx


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven