Met Better Juice tot 80% minder suiker in sinaasappelsap

De foodTech-startup Better Juice heeft besloten om haar suikerreductietechnologie op te schalen met de installatie van een semi-industriële pilot plant, die ook beschikbaar zal zijn voor toekomstige tests in de faciliteiten van partners overal ter wereld.

Better Juice heeft een enzymatische technologie ontwikkeld die volledig natuurlijke ingrediënten gebruikt om fructose, glucose en sucrose om te zetten in prebiotische vezels en andere niet-verteerbare moleculen. De nieuwe pilot plant, die in staat is om tot 80% van het suikergehalte in sinaasappelsap te verminderen en een productiecapaciteit heeft van 50 liter per uur, speelt een belangrijke rol in de uitbreiding van de commerciële activiteiten van Better Juice.

De GMO-vrije technologie van Better Juice richt zich op de specifieke suikersamenstelling in sinaasappelsap om op natuurlijke wijze een calorie- en suikerarm product te creëren dat toch zoet smaakt zonder evenwel terug te grijpen naar zoetstoffen of andere toevoegingen om de suikers in het sap te vervangen.

"We hebben reeds samenwerkingsakkoorden gesloten met meerdere sapproducenten wereldwijd", zegt Eran Blachinsky, oprichter en CEO van Better Juice. “Ons doel is om een volledig industriële productie binnen een jaar mogelijk te maken. Zo kunnen sappen met een betere Nutri-Score op de markt verschijnen.” Nutri-Score is een nieuw Europees systeem van voedseletiketten dat de voedingswaarde van producten weergeeft met een letter en een kleurcode.

"Sap- en drankproducenten weten dat ze het suikergehalte in hun producten best verlagen voordat het nieuwe labelinitiatief in voege treedt", voegt Blachinsky toe. "Dat kan nu heel gemakkelijk met de technologie van Better Juice."

"De pilot plant is zo ontworpen dat hij soepel te implementeren valt in de standaard procedures van de sapindustrie. De nieuwe technologie van Better Juice kan naadloos ingepast worden in het continue proces van de huidige sapproductie”, legt Gali Yarom uit, partner en COO bij Better Juice. "Dit is een sleutelfactor voor producenten die op een betaalbare en natuurlijke manier het suikergehalte in hun sap willen verminderen, met behoud van de sapkwaliteit. Onze technologie wordt een echte gamechanger in de sapindustrie."

Bron: foodnewslatam.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven