Slechte aardappeloogst beïnvloedt winst van McCain UK

De winst is vorig jaar meer dan gehalveerd bij McCain UK, specialist in diepgevroren aardappelproducten. De reden hiervoor was 'een van de slechtste aardappeloogsten in 40 jaar'. Nieuw ingediende jaarrekeningen voor het jaar tot 30 juni 2019 tonen aan dat McCain's bedrijfswinst daalde met 63% tot £21.3 miljoen (ruim 23,5 miljoen euro) tegenover £57.6 miljoen (ruim 63,6 miljoen euro) een jaar eerder, op de totale inkomsten die 0,3% tot £509.9 miljoen (ruim 563,5 miljoen euro) daalden.

McCain verklaarde dat lage temperaturen en zware sneeuwval in 2018, gevolgd door een droge zomer, leidden tot een van de zwakste aardappeloogsten in meer dan 40 jaar, wat een impact had op de financiële prestaties.

"Helaas is dit de realiteit van het werken in de tuinbouw. Wij blijven echter optimistisch en als marktleider in de industrie blijven wij de grootste producent van diepgevroren aardappelproducten in het Verenigd Koninkrijk."

Volgens de IRI-gegevens voor de 12 weken tot 20 juni 2020 heeft het bedrijf een waardeaandeel van 54% en een volumeaandeel van 42% in de Britse categorie van diepgevroren aardappelen weten te behouden.

"We blijven nauw samenwerken met telers om hen te helpen het extreme weer dat we hebben meegemaakt en de recente uitdagingen als gevolg van Covid-19 te verzachten om ervoor te zorgen dat wij onze contracten nakomen, de bruikbare oogst maximaliseren en de kwaliteit van onze producten en de duurzaamheid van de Britse tuinbouw handhaven," aldus een verklaring van McCain in Potatonewstoday.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven