John Loughlin - Rockit

Rockit-snackappel gaat uitbreiden en investeert in nieuwe faciliteiten

Ondanks alle uitdagingen van het huidige seizoen loopt de afzet van Rockit-appelen nu al voor op die van vorig jaar.

"Het is vanwege de onzekerheid rondom Covid-19 voor iedereen momenteel moeilijk op de markt. Wij mogen echter niet klagen want we lopen nu al voor op vorig jaar. We hadden echter gehoopt op nog meer groei maar de situatie is natuurlijk helemaal omgeslagen," legt John Loughlin van Rockit uit. 

Rockit heeft grootste plannen voor de toekomst. Zo zullen er 150 hectare aan nieuwe boomgaarden worden aangelegd in Nieuw-Zeeland en zal er €29 mln worden geïnvesteerd in een een nieuw magazijn en koelhuis in Hastings. Verder is er een nieuwe global marketingmanager aangenomen en zal het bedrijf een nieuwe directeur aanstellen.

De Rockit-appelen staan bekend om hun verpakking, die lijkt op een koker tennisballen en die toen hij een aantal jaar gelden werd geïntroduceerd de markt snel wist te veroveren. 

"Sindsdien zijn consumenten totaal anders over plastic gaan denken en op markten zoals Europa, Australië en Nieuw-Zeeland zijn we daarom overgestapt op een kartonnen verpakking. In Azië blijft de plastic koker echter enorm populair. 

“In een aantal Aziatische landen staat recycling op een hoog niveau en weten consumenten dat plastic verpakkingen het fruit in optimale conditie houden. Vanwege de huidige Covid-19-pandemie vinden mensen het daarnaast een geruststellende gedachte dat het verpakte fruit minder vaak door anderen is aangeraakt."

Hoewel er andere snackappelen op de markt zijn, vreest John weinig serieuze concurrentie. "Onze consumenten blijven terugkomen voor Rockit-appelen, waarvan de smaak naar onze mening niet te verslaan is."

 

Voor meer informatie:

John Loughlin
Rockit
Tel: +64 275 422 405
Email:    john.loughlin@loughlingibbs.co.nz
https://www.rockitapple.com/ 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven