Citrusexport meest toegenomen

Nieuw record voor Peruaanse fruitexport

Ondanks de uitdagingen van Covid-19 heeft Peru in de eerste vijf maanden van 2020 een nieuw record gevestigd voor de fruitexport. De Peruaanse export bereikte tussen januari en mei van dit jaar een record van € 1,24 mld, een stijging van 11,6% ten opzichte van dezelfde periode in 2019, volgens gegevens van het Peruaanse ministerie van Buitenlandse Handel en Toerisme (Mincetur).

Na een sterk begin van het jaar daalde de export sterk in de laatste week van maart, toen de regering strenge quarantainemaatregelen instelde, om vervolgens weer terug te komen in april en mei.

Sayuri Bayona, vice-minister van Buitenlandse Handel: "Ondanks de moeilijke situatie die door Covid-19 is ontstaan zijn wij niet gestopt met de fruitexport naar de belangrijkste internationale markten. Dit is te wijten aan de wereldwijde vraag naar voeding, de uitvoering van overeenkomsten en de inspanningen van het Peruaanse bedrijfsleven om ons exportaanbod op deze markten te krijgen." 

De grootste exportstijging was die van citrus, die in totaal met 41% steeg tot € 54 mln. Mandarijnen registreerden een toename van 50% tot € 47 mln als gevolg van de verhoging van de teelt en de sterke vraag op de markt.

De druivenexport steeg met 26,5% tot € 396 mln, de mango-export steeg met 26,8% tot € 289 mln en de avocado-export steeg met 7,1% tot € 288 mln.

De belangrijkste bestemmingen voor Peruaans fruit zijn de VS (40%) en Europa (38%). De export naar deze markten is respectievelijk met 8% en 18% gestegen.

Bron: exportsindia.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven