Robert van Ooijen, Van Ooijen Groenten en Fruit:

"Ik verwacht dat de aardbeien wel duur zullen blijven"

Tholen - Dagelijks koopt Van Ooijen Groenten en Fruit een behoorlijk volume dagverse groenten en fruit op de veilingen bij BelOrta en Hoogstraten, maar de afgelopen maanden was het als gevolg van de Corona-maatregelen toch een behoorlijk stuk minder. "We hebben aardig wat horecaleveranciers en die namen lange tijd niks af. Ook veel exportklanten op de Engelse markt zijn veelal horecagerelateerd.  En toen de horeca weer open mocht, hebben we twee weken regen gehad, dus al met al is het de afgelopen tijd niet meegevallen. Nu de terrassen weer volle bak open mogen, komt er gelukkig ook van dit segment meer vraag", vertelt Robert van Ooijen.

"De prijzen van de kasgroenten zijn over de hele linie laag. Paprika's zijn redelijk aan de prijs geweest, maar waren de laatste weken ook een stuk goedkoper. Maandag klommen de prijzen van de trostomaten voor het eerst in lange tijd weer iets op, maar dat was ook hard nodig. De afgelopen weken is er heel veel product aan alle kanten gestort. Aubergines liggen nu rond de 80/90 cent. Dat is weliswaar geen weelde, maar wel acceptabel voor de tijd van het jaar. Ze zijn namelijk ook erg goedkoop geweest", vertelt Robert. Een positieve uitschieter op de kasgroentenmarkt vormen de specialties. "Die blijven het goed doen. Kleine snoeptomaatjes als Cherrystar en Mini Lilly brachten ook de afgelopen weken goed geld op."

"Ook de aardbeien blijven flink aan de prijs, al zie je wel een groot verschil tussen de aardbeien van de vollegrond en de bedekte teelt. Die laatste gingen maandag ruim boven de 3 euro en ik verwacht dat de aardbeien wel duur zullen blijven. De prijzen van het overige zomerfruit zijn vrij normaal. De prijs van rode bessen ligt rond de 1 euro. De aanvoer van de kersen begint alweer te minderen. Daar hebben we dit jaar overigens weinig in gedaan. Voorheen kon je per producent kopen en dan deden we altijd ons deuntje mee, maar met de blokverkoop moet je maar zien welke kersen je krijgt en met de huidige prijzen heb je dan zomaar slechte kersen voor 5 tot 6 euro de kilo", constateert Robert.

Al ruim 25 jaar is Van Ooijen Groenten en Fruit actief om haar Nederlandse klanten te bedienen met groenten en fruit van de Belgische veilingen. "Ons motto is:  's morgens gekocht, is 's middags geleverd. Daarmee voorzien we in een behoefte van veel Hollandse AGF-bedrijven. Belgen staan erom bekend dat ze veel aandacht schenken aan de producten. Daarmee kunnen ze zich onderscheiden ten opzichte van andere landen. Onze drie eigen gecertificeerde keurmeesters voorzien de aangekochte producten van een extra kwaliteitscontrole voordat we het uitleveren aan onze klanten .Als klanten bij ons kopen, weten ze dat ze mooie handel krijgen", besluit Robert.

Voor meer informatie:
Robert van Ooijen
Groenten en fruit import van Ooijen B.V.
Linnenstraat 3
2988 XL Ridderkerk - Nederland
Veiling: +3215565531
Mobiel: +31651545998 
robert@vanooijenbv.nl  
www.vanooijenbv.nl 

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven