Philip van Geest (VGI):

"Daghandel tomaten al wekenlang treurnis, komkommers redelijk tot prima aan de prijs"

Tholen - De daghandel van tomaten bivakkeert volgens Philip van Geest van Van Geest International al wekenlang op zeer laag niveau. "Zowel tros als los doen het met prijzen van 1,50 tot 2,25 euro per doos en daags nog 2,50/2,75 euro bijzonder slecht. Afzet is er wel, maar helaas op laag geld. Weggooien hoeft dus niet gelukkig. Er gloort wel wat hoop, omdat de productie van tomaten drastisch omlaag gaat, maar dat gaat samen met de vakantieperiode, dus garanties zijn er niet."

"Vleestomaten en pruimtomaten doen het wat beter met prijzen met 3,50 tot 5,00 per doos. Cherrytomaten zijn, mede door wat acties eigenlijk qua dagprijzen koploper met doosprijzen voor de 9x250 van 5,00 tot 6,50 euro", aldus de handelaar. "Aubergines gaan redelijk door op een niveau rond 5 /5,50 per doos na een paar weken rond de 2,50/3,50 euro te hebben gezeten. Komkommers zijn dit seizoen redelijk tot prima aan de prijs met doosprijzen van 4,50/5,50 euro en uitschieters naar 6,50/7 euro. Een goede vraag en teeltwisseling helpen hierin aardig mee."

Paprika’s ondervinden wat kwaliteitsproblemen met butsen en binnenrot). De afzet daarvan is goed, echter dat was met prijzen van 3.50/4.50 per doos voor rood en die prijzen liepen maandag op naar 5,50 euro. Prijzen van geel en oranje lagen lange tijd rond de 4,50/5 euro  tot soms 6,50 euro en gingen maandag zelfs richting de 8 euro. Groen deed het vrij goed op een niveau van 5,50 tot zelfs 7,50 euro. Ook zal de beschikbaarheid van de kleuren paprika wat dalen, waardoor de verkoop op een iets hoger niveau zou kunnen komen", verwacht Van Geest.

"Over het algemeen is de daghandel niet enorm trekkend aan product. De gesloten horeca de afgelopen weken in Europa, was hier mede debet aan. Verder lijkt het alsof er lokaal ook voldoende product is. En het weer is groeizaam, dus men verwacht daar niet direct veel verbetering in. Ook vollegrondsgroenten als ijssla komen nu volop los, maar ook daar is lokaal enorm veel van beschikbaar. Met de vakanties in het vooruitzicht, die traditioneel niet de beste prijzen oplevert, lijkt het seizoen voor te kabbelen zoals de laatste maanden. Leuker kunnen we het niet maken, ook niet makkelijker", besluit Philip.

Voor meer informatie:
Philip van Geest
Van Geest International
Tel: 0174-514300
pvg@vgibv.nl  
www.vgibv.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven