Rabobank presenteert omzetprognoses verschillende bedrijfssectoren

De lagere omzet voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland zullen nog zeker een jaar aanhouden, zo voorspelt de Rabobank in een nieuwe 'sectorprognose'. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retail-sector blijft de omzetdaling groot. Vooruitkijkend is het de uitdaging om de diverse corona-hulpmaatregelen zo af te bouwen, dat getroffen ondernemers weer volledig zelfstandig kunnen ondernemen.

In deze publicatie licht de bank enkele sectoren uit die tijdens de coronacrisis een positieve omzetontwikkeling laten zien (m. n. de opslagsector en de detailhandel food) terwijl het hier de (veel langere lijst) sectoren op een rij zet, waar de omzetprognoses voor het komende jaar nog helemaal zo rooskleurig niet zijn.

Tuinbouw over 1 jaar weer op normaal niveau
Voor wat betreft de tuinbouw voorziet Rabobank in het derde kwartaal van dit jaar een omzetdaling van 8%. In de daarop volgende kwartalen loop die daling steeds een paar procentpunten in, waarop het derde kwartaal van volgend jaar weer een normale omzetontwikkeling zou moeten laten zien (d.w.z., een omzet vergelijkbaar met die van 2019).


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven