Johan Elenbaas:

"Concept De Zeeuwse Zonnekers dit jaar met succes opnieuw geïntroduceerd"

Tholen - De afzet van de kersen verloopt dit jaar buitengewoon voorspoedig. "Aan het begin van het seizoen was het echt hectisch en konden we het bijna niet aangeplukt krijgen. Inmiddels zitten we in de piek van het seizoen, maar de prijzen zijn nog steeds goed. We hebben niets te klagen", vertelt Johan Elenbaas van De Zeeuwse Zonnekers uit Arnemuiden. Bij het teeltbedrijf zijn dagelijks bijna 50 mensen aan het plukken.


Johan Elenbaas

"Daarbij is de kwaliteit van de kersen uitstekend. Vorige week was het met de regen even spannend, maar gelukkig hebben we alle kersen overkapt en hebben we geen schade geleden", vertelt Johan, die samen met zijn vader kersen teelt op een areaal van zo'n 9 hectare. "Op dit moment plukken we de rassen Karina en Kordia. Volgende week schakelen we over op de rassen Regina en Lapins. Nog twee weken plukken en dan zit het seizoen er alweer op."

Dit jaar heeft Elenbaas in samenwerking met collega-teler Thijs van Overloop het concept Zeeuwse Zonnekers opnieuw geïntroduceerd. "Een paar jaar geleden hebben we dat ook gedaan om de Zeeuwse kersen meer bekendheid te geven, maar dat liep toen spaak omdat supermarkten alleen private label accepteerden. Daarom hebben we de stap gezet om zelf automaten in de regio neer te zetten om de Zeeuwse consumenten te verwennen met de Zeeuwse kersen die door ons of door lokale telers uit de regio worden geteeld."


Automaat bij de Agrisneltank - Kruiningen 

"We hebben nu zes locaties waar de Zonnekers wordt verkocht, namelijk bij vier tankstations en in onze Landwinkel en de Pop-up store van Thijs. Het plan is de komende jaren er nog nieuwe locaties bij te vinden waar we gezond vers fruit kunnen aanbieden. De animo voor de kersen in de automaten is groot. We hebben zeker niet de ambitie om voor 100% rechtstreeks aan de consument te leveren, daarvoor hebben we simpelweg te veel kersen. Maar we willen wel de basis leggen om de bekendheid van de unieke Zeeuwse kers onder de Zeeuwse bevolking te vergroten!"

Voor meer informatie:
Zeeuwse Zonnekers
Langeweg 34
4341 RE Arnemuiden
06 24 20 97 45
info@zeeuwsezonnekers.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven