Innovatieve oplossingen voor de fruitteelt

De firma Voen Vöhringer blikt terug op een succesvolle herstructurering. Aan het begin van het jaar verhuisde de Zuid-Duitse fruitteelttoeleverancier naar een gloednieuw productie- en bureaugebouw in Fronreute. Parallel hieraan heeft men enkele beproefde oplossingen succesvol verder kunnen ontwikkelen, meldt bedrijfswoordvoerder Rainer Weiß.


Rainer Weiß en Reinhard Vöhringer op Fruchtwelt Bodensee van dit jaar

Het internationaal opererende bedrijf gevestigd in de regio Bodensee is begin van het jaar verhuisd naar een nieuw productie- en bureaugebouw. "Alle competenties - of het nu gaat om productie, distributie, ontwikkeling of advies - zijn nu op één plaats gebundeld. Daarnaast hebben we in een tweed, nieuwe naaistraat geïnvesteerd die het ons mogelijk maakt een nog breder spectrum aan folies te produceren, passend voor alle struik-, bessen- en steenfruitgewassen."Innovatieve oplossingen voor de fruitteelt
De firma VOEN produceert folies die naar wens met gedeeltelijke of volledige insectenbescherming uitgeleverd worden. Sinds 2014 biedt het bedrijf een ritssluitingssysteem aan voor haar overkappingen, zodat het openen en sluiten van de daken nog tijdsefficiënter kan gebeuren. Rainer: "In 2020 hebben we ook succesvol de eerste projecten met ons nieuw ontwikkelde overwinteringssysteem uitgerust, dat bij het openen en sluiten van de folie een complete handeling bespaart."

Sinds 2018 biedt VOEN ook zeer succesvol de AntiFrost VOEN vorst-oven aan, die zich in de afgelopen jaren als goed en duurzaam alternatief voor de bekende vorstkaarsen op de markt gepositioneerd heeft. "Door verdere ontwikkeling dit jaar kon de rookontwikkeling van de oven nogmaals duidelijk verkleind worden, waardoor deze vorst-oven bijzonder geschikt is voor gebruik in folietunnels of folieoverkappingen."

Voor meer informatie:
VOEN Vöhringer GmbH & Co. KG
Rainer Weiß
Eyberstraße 9
D-88273 Fronreute
Tel: +49(0)7502-97795-11
Fax: +49(0)7502-97795-40
r.weiss@voen.de.
www.voen.de 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven