Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jealous Fruits:

Okanaganmeer zorgt voor optimale kersenoogst

De kersen uit de Canadese provincie British Columbia zijn de eerstvolgende rijpende kersen op het noordelijk halfrond. Gayle Krahn, tuinbouwdirecteur van Jealous Fruits, bespreekt de komende oogst voor een paar kersenrassen in onderstaande video.

Krahn staat in een boomgaard vlak naast het Okanaganmeer, een langgerekt meer van 135 km lang en ongeveer 4 à 5 km breed. Zij legt uit welke positieve invloed het meer heeft op het gewas. "Medio januari was er een sterke daling van de temperaturen, maar dankzij de nabijheid van het meer hebben wij een mooie oogst kunnen behouden. Door het meer is de boomgaard in de winter iets warmer en in de zomer iets koeler," voegt zij toe. Over het geheel genomen is de rijpheid van de vruchten momenteel vertraagd door de koele lente.

Op 7 juli begon de oogst van de kersenvariëteit Jealous. De oogst van de laatste variëteit van het bedrijf, Sovereign, zal naar verwachting pas medio augustus beginnen.

Voor meer informatie:
Julie McLachlan
Jealous Fruits
+1 250 766 0738
julie@jealousfruits.com
www.jealousfruits.com

Publicatiedatum: