Groot aanbod avocado's op Europese markt

"De aanvoer van Peruaanse avocado's neemt af wat de druk enigszins van de markt haalt"

In mei werd de raming voor de Zuid-Afrikaanse avocado-export naar beneden bijgesteld van 18,5 mln dozen (4 kilo) naar 16 mln dozen. Het seizoen is nu voor 70% voltooid en de raming blijft ongewijzigd. 

Bij aanvang van het exportseizoen profiteerde Zuid-Afrika van meer ruimte op de Europese markt en waren de prijzen goed. In juni kwam hier verandering in toen grote aantallen avocado's uit Peru de markt bereikten. 

"Momenteel is er sprake van overaanbod op de Europese markt," legt Derek Donkin van Subtrop uit. "De wekelijkse aanvoer van Peruaanse avocado's neemt af wat de druk enigszins van de markt zou moeten halen. Het zal echter waarschijnlijk nog drie tot vier weken duren tot de bestaande voorraden uitverkocht zijn."

“In Zuid-Afrika hebben vertragingen in de havens vanwege de harde wind en de Covid-19-maatregelen een grote impact op de export van avocado's en citrus. 

"Voor Zuid-Afrikaanse telers/exporteurs die al vroeg op de Europese markt waren, zou het seizoen weleens goed uit kunnen pakken maar voor degenen die hun product niet op de markt konden brengen voor de grote aanvoer uit Peru op gang kwam, zal dat totaal anders zijn. Het is echter moeilijk om een conclusie te trekken voordat het seizoen definitief over is."

 

Voor meer informatie:
Derek Donkin
Subtrop
Tel: +27 15 307 3676
Email: info@subtrop.co.za 
www.avocado.co.za 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven