"Veilige verpakkingen in plaats van losse druiven"

“We verwachten dat veilige verpakkingen, zoals gesealde punnets, in de plaats zullen komen van los verkochte druiven," zegt Joaquim Praxedes, algemeen directeur van Vale da Rosa, een Portugees bedrijf dat is gespecialiseerd in druiven. 

Het bedrijf richt zich voornamelijk op de Portugese markt. "Wat betreft buitenlandse markten gaat onze interesse vooral uit naar Engeland, Frankrijk, Nederland, Polen en China. We verwachten ook dat de vraag van markten die zich dichterbij Portugal bevinden toe zal nemen."

Hierop anticiperend, heeft Vale da Rosa haar verpakkingen aangepast. "We hebben onze sealverpakkingen verbeterd. Uiteraard geven we prioriteit aan duurzame verpakkingen," legt Joaquim uit. Het bedrijf schakelt ook haar boomgaarden om. "We vervangen rassen met pitten door pitloze rassen en testen ook nieuwe rassen uit."

Pitloze druivenrassen winnen aan populariteit
Steeds meer mensen eten pitloze druiven. Dit is eveneens een reden om rassen met pitten te vervangen. "Daarnaast is de vraag naar nieuwe rassen sterk." Het Portugese bedrijf biedt momenteel meer dan tien verschillende pitloze druivenrassen aan.

Hieronder bevinden zich het populaire ras Autumn Royal en zijn lichtere broertje, Autumn Crisp. Het bedrijf teelt slechts vijf rassen met pit: Cardinal, Vitoria, Italia, Palieri en Red Globe. 

Jaoquim vertelt dat de productie van Vale da Rosa met 15% tot 20% is toegenomen ten opzichte van vorig jaar. "Tot nu toe was het goed weer tijdens het groeiseizoen. Tijdens het vroege stadium van de rijping hadden we hoge temperaturen."

Goede omstandigheden
“Deze hoge temperaturen werden voorafgegaan door zachte weersomstandigheden tijdens de bloei. Er was geen sprake van extreme neerslag en hierdoor zijn onze druiven van uitstekende kwaliteit." 

"We bevinden ons echter in een periode van grote onzekerheid. Natuurlijk is er de Covid-19-pandemie en de economische recessie die hieruit voortvloeit maar ook de verschuivingen van afzetkanalen kunnen een uitdaging vormen, evenals de onzekerheid die wordt veroorzaakt door het veranderde koopgedrag van consumenten," zegt Joaquim tot slot. 

 

Voor meer informatie:
Susana Ferreira
Vale de Rosa
Tel: +351 932 271 253
Email: Susana.ferreira@valedarosa.com 
www.valedarosa.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven