Roemeen gebruikt AGF-handel als dekmantel voor cocaïnesmokkel

De Roemeense Narcis-Bogdan Stoica heeft geprobeerd om een nep AGF-handel te gebruiken als dekmantel voor het smokkelen van 15 kilo eersteklas drugs naar het VK. In de rechtbank in Canterbury bekende hij vorige week dat hij probeerde om ter waarde van €1,3 mln aan drugs het land in te krijgen. Hij werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. 

De misdaadpolitie startte een onderzoek naar Stoica nadat hij op 17 april werd aangehouden bij de terminal van de Kanaaltunnel in Coquelles. Bij het doorzoeken van zijn voertuig werden onder de bestuurders- en bijrijdersstoel twee speciale compartimenten aangetroffen waarin de drugs verborgen waren. 

De 15 kilo cocaïne zat verstopt onder de bestuurders- en bijrijdersstoelen. Foto: NCA

Volgens een artikel op kentonline.co.uk vertelde Stoica aan de agenten, die pallets groenten en fruit achterin zijn bus aantroffen, dat hij zijn eigen bezorgdienst was begonnen.

Martin Grace van de politie: "Deze man dacht dat hij zijn criminele activiteiten kon verhullen met een zogenaamd legitiem bedrijf. Als hij hiermee weggekomen was, dan zouden deze drugs ongetwijfeld in het VK verhandeld zijn met alle gevolgen van dien. We weten dat mensen zoals Stoica bereid zijn om grote risico's te nemen en onmisbaar zijn voor georganiseerde misdaadbendes."

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven