Vooral schap AGF raakt snel leeg

Boeren dwarsbomen bevoorrading van 230 Albert Heijn filialen

Opnieuw zijn vrijdag boeren naar Zwolle getrokken om er het Distributiecentrum van Albert Heijn te blokkeren. Anders dan de vorige keren duurt deze actie langer dan een paar uur en dreigen de schappen van Albert Heijn filialen in de regio, 230 winkels in totaal, leeg te raken. Dat is bijna een kwart van alle filialen van de Nederlandse grootgrutter.

Vooral dagverse producen zoals groenten en fruit worden getroffen. Het is de derde keer dat de boeren zich tegen het DC in Zwolle keren. Gesprekken tussen AH, de politie en de demonstranten leverden geen resultaat op. Uit de opmerking dat de 'boterhamtrommels diep zijn' lijkt het er vooralsnog ook niet op dat men snel gaat vertrekken.

Albert Heijn woordvoerster Anoesjka Aspeslagh laat weten dat de grieven over de veevoerkwestie niet over de rug van de supermarktketen onder de aandacht moet worden gebracht. De actie op vrijdag is daarnaast problematisch voor de bevoorrading van de supermarkten voor het aankomende weekend.

Ronald van der Scheer, actie-woordvoerder van de min of meer losse groepering, stelt dat ze duidelijkheid willen van iedereen en dus ook van de directie van AH.

Bron: De Stentor


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven