De Nijlpaarden komen spelen in het Land van Flipje

Afgelopen weekend waren De Nijlpaarden al op verkenningstocht in het Land van Flipje, maar aankomend weekend worden ze echt ‘los’ gelaten. Dan duiken zij de kersenboomgaard in en verzorgen zij de muzikale noot tijdens het kersen plukken. En wie wil dat nou niet? Meezingen in de boomgaard tijdens het kersen plukken, net als vroeger.


De Nijlpaarden foto: René van IJzendoorn

Het zelf kersen plukken slaat ontzettend aan bij bezoekers van de kersenboomgaard. Deze fruitbelevingsactiviteit trekt vele toeristen uit het hele land. De Nijlpaarden komen de eerstkomende drie weekenden in juli optreden in de boomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen. Oer Hollandse gezelschap. Waar vind je dat nog? 

De Nijlpaarden
De driekoppige muziekband ‘De Nijlpaarden’ werd 13 jaar geleden opgericht door de van origine Limburgse en inmiddels al jaren in Geldermalsen woonachtige Wil Joosten. ,,Ik ben altijd muzikant geweest en in deze tijd vol beukende, bombastische en soms oorverdovende muziek, wilde ik terug naar de kern: musiceren zonder versterking. Die muziek wilde ik ook delen, dus ik begon een zoektocht naar muzikanten, die deze weg ook wel zagen zitten.Zo zijn De Nijlpaarden ontstaan. In 2018 werden wij Nederlands Kampioen Straatmuzikanten. Door de coronacrisis hebben wij maandenlang niet kunnen optreden. Het is dan ook geweldig dat dit weer kan. En wat is leuker om dan te starten in onze eigen regio de Betuwe, het Land van Flipje”.  

Kersen proeven, kersen plukken, kersen kopen
Een kijkje in de boomgaard nemen of zélf kersen plukken?. Dit laatste is dagelijks mogelijk van 9.00 tot 19.00 uur. De kersenwinkel is elke dag geopend van 9.00 tot 20.00 uur.

Toegang tot de boomgaard is gratis en ook het parkeren is gratis.

Kortingskaartje Flipje & Streekmuseum Tiel
Bij aankoop van kersen ontvangt elke bezoeker een kortingskaartje van € 1,00 op de normale entreeprijs voor het Flipje & Streekmuseum Tiel. Het kortingskaartje is geldig voor heel 2020.

Locatie
Boomgaard D’n Kerkewaerdt
Langs Rijksweg A15, ter hoogte van afslag 31 Wadenoijen.
Adres: T-splitsing Overlaat/Lingedijk 129A
4014 ME Wadenoijen

Voor meer informatie:
www.betuwekers.nl  
www.facebook.com/betuwekers  
www.twitter.com/betuwekers   
www.instagram.com/betuwekers    

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven