Alexandre Cerdan, Les Fruits de Provence:

"We staan op het punt te beginnen met het oogsten van onze Guyot peren"

Les Fruits de Provence, dat net klaar is met het abrikozen- en kersenseizoen, bereidt zich nu voor op de start van de perenoogst: "Vanaf volgende week zijn onze Guyot peren op de markt. Op dit moment is het moeilijk om iets te zeggen over de opbrengst, omdat de volumes vrij gevarieerd zijn, afhankelijk van de boomgaarden. Sommige peren zijn erg licht en andere erg zwaar. We hopen ook op alle soorten kalibers en kwaliteiten om al onze klanten tevreden te stellen," zegt Alexandre Cerdan van Les Fruits de Provence.

Het kersenseizoen pakte dit jaar vrij gemiddeld uit: "We zijn begonnen met de oogst rond 8 mei en we hebben de laatste kersen geplukt rond 15 juni, wat min of meer overeenkomt met een normaal jaar, misschien maar een paar dagen eerder. Wij zijn tevreden met de opbrengst van onze Burlat kersen, maar de frequente regens hebben de kwaliteit her en der wel beïnvloed. Voor de latere rassen, zoals Summit, was het seizoen beter."

Wat de abrikozenoogst betreft, waren de volumes in lijn met de Europese oogstvoorspellingen lager dan vorig jaar. "We hadden een tekort aan volume omdat de milde winter de bloei beïnvloedde. De bomen droegen minder vruchten en de oogst begon iets vroeger. Aan het begin van het seizoen waren er enkele kwaliteitsproblemen als gevolg van regen, maar de situatie verbeterde daarna snel. Wat de prijzen betreft, zijn wij zeer tevreden over dit seizoen. Nu gaan we over op de perenoogst, die eind juli of begin augustus zal worden gevolgd door de appeloogst," besluit Alexandre.

Voor meer informatie:
Alexandre Cerdan
Les Fruits de Provence
2500 Route de Boulbon
13150 Tarascon - Frankrijk
+33 6 08 28 57 10
commerce@lesfruitsdeprovence.fr
www.lesfruitsdeprovence.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven