Italië

Flinke daling afzet watermeloenen en meloenen in vergelijking met vorig jaar

Na de eerste tien dagen van juli lijken de bestellingen voor watermeloenen en meloenen nog steeds niet op gang te komen. Salvatore Lotta, commercieel directeur van O.P. Agricola Campidanese: "De hoeveelheden, die we tijdens het vorige seizoen aan verschillende afnemers hebben geleverd, waren veel hoger dan de gevraagde hoeveelheden van de afgelopen weken. We merken een veel lagere vraag, ongeveer 13% minder bestellingen vanuit de noordelijke regio's alleen al."

"Voor degenen, die net als wij, voornamelijk met grote retailers werken, kan een dergelijke situatie zorgen voor grote verliezen. Ons geluk is juist dat wij in maart 30% minder hebben beplant. Een keuze die we hebben gemaakt naar aanleiding van de epidemie in heel Italië en de angst om een overschot te hebben."

"In de afgelopen dagen hebben wij een lichte toename gezien van de vraag naar watermeloenen met een gewicht van meer dan 5 kg, een toename die zeker te wijten moet zijn aan de laatste hagelbuien in Puglia, die een groot deel van de gewassen hebben vernietigd. Aan de andere kant is er een gebrek aan bestellingen voor miniwatermeloenen met pit vanuit het buitenland. Voor dit product zitten we zelfs onder de teeltkosten, met prijzen tussen 0,11-0,13€/kg. Voor pitloze miniwatermeloenen, zoals van de variëteit Eleonora, lijkt het beter te gaan."

"We zijn blij dat ons product niet op het veld hoeft te blijven liggen en daar niet anders kan dan wegrotten, zoals dat in de afgelopen weken is gebeurd bij collega-telers. Dit betekent niet dat alles goed gaat; wat ontbreekt is juist die gemoedsrust waarop we in andere jaren konden rekenen voor de afzet van onze zomerse gewassen."

Voor meer informatie:
Salvatore Lotta
Agricola Campidanese
Via Doria, 5
09098 Terralba (Sardinië)
Italië
+39 0783 022 959
info@agricolacampidanese.it
www.lortodieleonora.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven