Technologie zal tot innovatie binnen Chinese agrarische sector leiden

Chinese e-commerce-reuzen maken gebruik van datamogelijkheden en upgrades van de toeleveringsketen om de agrarische sector in het land een boost te geven. In het district Chongming, in Sjanghai, hebben Alibaba en de lokale autoriteiten een overeenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van de lokale agrarische sector, waarbij gebruik gemaakt zal worden van de digitale infrastructuur. 

In perenboomgaarden in Congming zijn sensoren en smart screens geïnstalleerd, drones worden ingezet bij het sproeien van gewasbeschermingsmiddelen en ondergrondse sensoren analyseren de bodem zodat telers weten wanneer extra bemesting noodzakelijk is. 

Er worden strenge standaarden gehanteerd met betrekking tot de maten van de peren en de luchtvochtigheid gedurende het transport. De peren gaan rechtstreeks naar Freshippo, de kruideniersdivisie van Alibaba. In de districten Pudong en Qingpu zullen in de nabije toekomst soortgelijke teeltbedrijven worden opgezet. 

"We hopen de basis te leggen voor een moderne tuinbouwsector en een toeleveringsketen van fruit van premium kwaliteit waaraan telers redelijke inkomsten overhouden," zegt Hou Yi, voorzitter van Freshippo en hoofd van de digitale agrarische divisie van Alibaba. 

De e-commerce-gigant is van plan om een aantal specifieke distributiecentra te bouwen in de buurt van teeltgebieden om de producten zo snel mogelijk te kunnen verladen. Tegen het einde van dit jaar zullen naar verwachting de eerste drie distributiecentra worden opgericht in de steden Xi'an, Chengdu en Zibo als onderdeel van een landelijke toeleveringsketen. 

 

Bron: shine.cn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven