Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Poolse paddenstoelensector beleeft moeilijk seizoen als gevolg van pandemie

"Vraag naar Poolse paddenstoelen veel zwakker dan voorgaande jaren"

In Polen ondervindt de paddenstoelensector nog altijd hinder van de pandemie. Nu de horeca gesloten is en het toerisme stilligt, is de vraag naar paddenstoelen zeer zwak ten opzichte van andere seizoenen. De vraag is zelfs zo minimaal dat een groot deel van de paddenstoelen weg wordt gegooid. 

"De pandemie heeft de Poolse paddenstoelensector hard geraakt," zegt Natasza Al-Khateeb, die werkzaam is voor het Poolse exportbedrijf Anslaw. "Momenteel is er in Polen sprake van overproductie van paddenstoelen maar tegelijkertijd is de vraag veel zwakker dan voorgaande jaren. Dit heeft te maken met de Covid-19-pandemie. De vraag is met name afkomstig van klanten buiten de gastronomische en toeristische sector, die nog wel met hun activiteiten door kunnen gaan. We zagen het aantal bestellingen van onze klanten echter dramatisch dalen."

De vraag is zo afgezwakt dat een deel van de paddenstoelen verloren gaat. Om de belangstelling voor de producten nieuw leven in te blazen, besloot Anslaw om haar verpakkingen op te frissen. "Er zijn dagen bij dat we een enorm deel van onze productie weg moeten gooien omdat er geen vraag naar is. Om nieuwe klanten te trekken, hebben we nieuwe verpakkingsalternatieven op de markt gebracht in de vorm van topseal-verpakkingen van 250 en 500 gram, die volledig biologisch afbreekbaar en recyclebaar zijn," legt Al-Khateeb uit. 

Het zou voor Anslaw gunstig zijn om een nieuwe markt te betreden. Volgens Al-Khateeb zou het bedrijf haar klantenbestand in Frankrijk graag uitbreiden. "De voornaamste markten voor onze paddenstoelen zijn momenteel het VK en Scandinavische landen. We zouden onze export naar de Franse markt echter graag uitbreiden. Het is ons doel om een omzet te behalen die ongeveer op het niveau van vorig jaar ligt ondanks het feit dat we een lastig seizoen voor de boeg hebben. Als we er in slagen om onze verliezen te minimaliseren, dan zouden we daar al dankbaar voor zijn. We weten echter dat het een zware strijd zal worden," zegt ze tot slot. 

 

Voor meer informatie:
Natasza Al-Khateeb
Anslaw Sp. Z.o.o.
Tel: +48 783 885 121
Email: sales@freshmushrooms.com.pl  
www.anslaw.pl/en/anslaw-eng/ 

Publicatiedatum: