Queensland's Natural Evolution brengt Guthealth+ op de markt

Hoe AGF wordt omgezet in een supplement voor een gezonde darmflora

Het Australische Natural Evolution brengt een nieuw product op de markt, Guthealth+ genaamd, een symbiotische mix van prebiotica en probiotica, die de gezondheid van de darmen ondersteunt, bevordert en verbetert.

Elke week worden in Noord-Queensland ongeveer 500 ton niet-nagerijpte groene bananen weggegooid, omdat ze uit de volgens de specificaties zijn of omdat er te veel zijn geleverd volgens Natural Evolution. Ook zoete aardappelen zijn een soortgelijk lot beschoren. Guthealth+ wordt gemaakt van 95% groenten en fruit die normaal gesproken worden weggegooid. Oprichter Robert Watkins zegt dat het elk jaar meer dan 2 miljoen kilo aan groenten en fruit bespaart die anders op de stortplaats terechtkomen, door ze om te zetten in producten die het welzijn en de gezondheid verbeteren.

"Natural Evolution zet zich al jaren in voor innovatie en productontwikkeling in circulaire economieƫn, ondersteund door investeringen in Australisch onderzoek," zegt Robert Watkins. De wetenschappelijk ontwikkelde formule van Guthealth+ is veganistisch, glutenvrij en vrij van toegevoegde suiker, vulstoffen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen.

Beeldbron: Natural Evolution Foods Facebook

Een eerste onderzoek van de Universiteit van Tasmaniƫ heeft aangetoond dat er een aanzienlijke effectiviteit is op de symbiotische aanvulling van groene bananen (prebioticum) in combinatie met Bacillus Coagulans (veganistisch probioticum) om de klinische manifestaties en de ernst van het Prikkelbare Darm Syndroom en Prikkelbare Darm Ziekte te verminderen. Een substantieel anti-inflammatoir effect van de symbiotische aanvulling werd gegenereerd door onderdrukking van afwijkende immuunreacties en schade aan de dikke darm. Algemeen directeur van Natural Evolution, Krista Watkins, zegt dat het goed nieuws is voor velen die lijden aan de slopende effecten van een ontsteking of ziekte in de darmen.

"De darm speelt een belangrijke rol in de algemene gezondheid door te helpen om de spijsvertering te controleren, het versterken van het immuunsysteem, het beheren van het gewicht, het verstrekken van duurzame energie en het helpen om het geestelijk welzijn te stabiliseren, samen met vele andere aspecten van de gezondheid," zegt Krista.

Natural Evolution Foods is een bedrijf dat gespecialiseerd is in innovatie op het gebied van duurzaamheid en voedselzekerheid. Het bedrijf produceert een scala aan biomedische zalven, gezondheidssupplementen, voeding en schoonheidsproducten met behulp van restafval van groenten en fruit.

Voor meer informatie:
Krista Watkins
Natural Evolution Foods
+61 7 4093 3809
office@naturalevolutionfoods.com.au
www.naturalevolutionfoods.com.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven