Actueel overzicht van de avocadomarkt

De voornaamste markt voor Mexicaans avocado's was Noord-Amerika maar er werden ook bescheiden aantallen naar de Europese markt geëxporteerd. De productie liep begin 2020 enige vertraging op als gevolg van een tekort aan arbeidskrachten vanwege de Covid-19-beperkingen. De huidige prijzen zijn iets hoger dan normaal maar lijken zich te stabiliseren na een eerder dit jaar een piek te hebben bereikt, zo blijkt uit een rapport van Tridge. 

In Kenia konden er als gevolg van ongebruikelijke weersomstandigheden minder avocado's van het ras Fuerte worden geoogst. De aantallen Hass-avocado's, het belangrijkste exportras, namen daarentegen toe waardoor de verliezen deels gecompenseerd werden. Het merendeel van de Keniaanse avocado's is bestemd voor Europa maar vanwege de Covid-19-uitbraak zijn de prijzen gedaald. Nu de markten weer opengaan, zullen de prijzen naar verwachting herstellen. 

Tanzania is er als gevolg van de logistieke beperkingen op Europese markten en een tekort aan afnemers niet in geslaagd om behoorlijke  aantallen avocado's te exporteren. Ook hier daalden de prijzen maar aan het begin van het jaar stegen de exportprijzen juist omdat Europese consumenten groot inkochten. 

In Myanmar, waar de avocado-oogst begin september aan zal vangen, wordt dit seizoen een productietoename verwacht. 

 

Click here to read the full report


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven