Edeka koopt restant 10% van Netto

Zuid-Koreaanse retailomzet groeit dankzij e-commerce
Volgens statistieken van het Zuid-Koreaanse ministerie van handel, industrie en energie is de retailomzet van het land jaar op jaar gestegen is met 2%. De groei kwam met name door de online omzet die met reinigingsproducten en levensmiddelen werd gegenereerd. Deze trend is een direct gevolg van de coronacrisis. De totale omzet steeg in mei jaar op jaar van omgerekend € 8,4 mld naar € 8,55 mld. De online omzet steeg met 13,5%. Binnen het online segment zorgde de categorie voor levensmiddelen jaar op jaar voor 39% meer omzet.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Italië: Supermercato24 krijgt Everli als nieuwe naam
Het Italiaanse online supermarktplatform Supermercato24 krijgt een nieuwe naam. Het platform zal voortaan actief zijn onder het merk Everli. Volgens het bedrijf is de nieuwe naam een gevolg van een uitvoerig project om met het merk tot een nieuwe marktpositie te komen. Het bedrijf achter Everli wil het platform ook in het buitenland ontwikkelen. Daarom is onlangs het Poolse platform Szopi overgenomen, waarmee uitbreiding in de Poolse markt inmiddels een feit is geworden. Naar eigen zeggen heeft Supermercato24 in het afgelopen jaar zijn omzet meer dan verdubbeld. Ook is het klantenbestand verdrievoudigd. De opmars van online retail tijdens de coronacrisis heeft Supermercato24/Everli een mogelijkheid gegeven om meer werk van de eigen ambities te maken.
Bron: esmmagazine.com 

Duitsland: Edeka koopt overgebleven 10% van Netto
Edeka heeft de discountketen Netto Marken-Discount in zijn geheel overgenomen. Voorheen had Edeka al een meerderheidsbelang in de keten, hoewel Tengelmann nog een aandeel van 10% had. Edeka heeft nu een overeenkomst getekend voor de overname van dit overgebleven aandeel, zodat het bedrijf de enige eigenaar wordt van de discountketen. De overdracht wordt op 1 januari 2021 voltooid.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Rusland: X5 introduceert nieuwe bezorgdienst
De Russische supermarktketen X5 Retail Group heeft onder de naam Okolo een nieuwe, snelle thuisbezorgdienst geïntroduceerd. De naam Okolo is Russische voor "vlakbij". De bezorgdienst is beschikbaar vanuit buurtwinkels, waarbij samen wordt gewerkt met kleine, lokale leveranciers. De bezorgdienst is met name bedoeld voor levensmiddelen en kant-en-klaar-maaltijden.
Bron: esmmagazine.com 

Saoedi-Arabië: Tamimi Markets opent nieuw filiaal in Dammam
Tamimi Markets, een snel groeiende supermarktketen in Saoedi-Arabië, heeft op 1 jui een nieuw filiaal geopend in de stad Dammam. De omliggende locatie van de vestiging is een relatief nieuwe wijk, die nu nog een beperkte keuze aan supermarkten heeft. De nieuwe vestiging ligt in lijn met de strategie van Tamimi Markets voor uitbreidingen en wil zich richten op een zo groot mogelijke doelgroep.
Bron: arabnews.com 

Reflexis krijgt Maxima Latvia als klant
De in Letland gevestigde retailer Maxima heeft gekozen voor de oplossingen van Relexis One voor het verbeteren van de eigen productiviteit en efficiëntie. De systemen Reflexis Real-Time Task Manager en Q-Walk worden bij 175 vestigingen van Maxima ingezet. Het doel van de twee systemen is om door middel van software voor mobiele apparaten efficiënter de eigen winkels te controleren. Ook vormen de oplossingen van Reflexis een centraal platform, waarop rapportages kunnen worden ingezien.
Bron: retailtechinnovationhub.com 

VS: GrubMarket levert kersen uit Californië
GrubMarket, dat is gespecialiseerd in de distributie van lokale en biologische producten voor zowel andere ondernemingen als particulieren, heeft de AGF-groothandelaren Growers Produce Inc. en Cali Fresh Produce Inc. overgenomen. Beide bedrijven hebben een grote klantenbasis aan zowel de oost- als westkust van de VS. Ook hebben de twee groothandelaren al langere tijd zakenrelaties met kersentelers en andere leveranciers van seizoensproducten in Californië. Door de overname is GrubMarket nu voor de Amerikaanse markt een belangrijke leverancier van deze kersen geworden.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Stop & Shop stopt met salarisbonus
Stop & Shop is gestopt met het bonusprogramma voor medewerkers tijdens de coronacrisis. In de periode van 20 maart tot 4 juli heeft de in Quincy gevestigde supermarktketen zijn actieve medewerkers een tijdelijke salarisverhoging gegeven van 10%. Nu deze loonsverhoging weer is teruggedraaid, doen verschillende instanties een beroep op Stop & Shop om alsnog een hoger salaris te verstrekken. De vakbond UFCW Local 1445 en de senator van Massachusetts, Ed Markey, zijn van mening dat het coronavirus nog lang niet is uitgewoed en eisen daarom dat het extra loon weer wordt ingesteld.
Bron: boston.cbslocal.com 

VS: Walmart experimenteert met zelfscankassa's
Walmart experimenteert bij een grote vestiging in Fayetteville, Arkansas met zelfscankassa's. De zelfscankassa's vervangen voor een groot deel de aanwezige conventionele kassarijen. De 34 nieuwe kassa's zijn geïnstalleerd in een open ruimte aan de voorzijde van de vestiging, die verder een oppervlak heeft van 16.500 vierkante meter. Alle medewerkers die voorheen achter de kassa werkzaam waren, hebben nu een meer flexibele taak gekregen als gastheer of -vrouw. Deze taak houdt in dat ze zich tussen de kassastations begeven en klanten naar beschikbare zelfscankassa's leiden. Op verzoek kunnen ze ook helpen bij de transactie van de klant, door bijvoorbeeld producten voor ze te scannen of in te pakken.
Bron: grocerydive.com 

VS: Rouses Markets bezorgt aan huis met drones
Rouses Markets gaat gebruik maken van drones om bestelde boodschappen aan huis te bezorgen. De drones worden geleverd door Deuce Drone, waarmee Rouses Markets samen een pilotprogramma heeft opgezet. Het programma houdt in dat vanaf de herfst vanuit een Rouses-vestiging in Mobile, Alabama bestellingen worden bezorgd door middel van het Aerial Drone Delivery Interface System (ADDIS). Volgens de directeur van de supermarktketen, Donny Rouse, zijn drones de snelste en veiligste manier om bestelde boodschappen aan huis te leveren. "We zouden in staat moeten zijn om bestellingen binnen 30 minuten of minder bij de klant te krijgen. Bovendien is deze methode efficiënter qua kosten, zodat we onze klanten zowel tijd als geld kunnen laten besparen."
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Shipt werkt samen met Fresh Thyme in Midwest-regio
De online marktplaats Shipt gaat samenwerken met de supermarktketen Fresh Thyme Farmers Market. Klanten in 30 stadsgebieden in de Midwest-regio hebben binnenkort via het platform van Shipt toegang tot het assortiment van de keten. Het online bereik voor thuisbezorging van Fresh Thyme Farmers Market wordt hiermee vergroot tot meer dan 10 miljoen huishoudens.
Bron: prnewswire.com 

Uber integreert met Cornershop
Uber gaat zijn mogelijkheden voor thuisbezorging fors uitbreiden door te fuseren met Cornershop. Cornershop is een Mexico gevestigd online supermarktplatform, dat actief is in Canada, Latijns-Amerika en binnenkort ook in de VS. In oktober 2019 maakte Uber bekend dat er plannen waren om een meerderheidsbelang in Cornershop te nemen. Vooralsnog heeft de Mexicaanse mededingingsautoriteit hier geen toestemming voor verleend, hoewel Uber hierover wel in overleg is met de Mexicaanse overheid. Buiten Mexico verwacht Uber dat zeer binnenkort de integratie met het Cornershop-platform een feit zal zijn.
Bron: venturebeat.com 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven