Ryo Takeshita - ASTRA

"Meer dan 20 soorten fruit kunnen met één machine worden geschild"

Tijdens de Covid-19-crisis zijn consumenten meer belang aan de voedselveiligheid gaan hechten. Het gebruik van automatische schilmachines wordt daarom steeds populairder onder fruitverwerkers. Ryo Takeshita is salesmanager bij het Japanse ASTRA, fabrikant van automatische schilmachines. Hij blikt terug op de prestaties van zijn bedrijf gedurende de afgelopen maanden en deelt zijn mening over deze toekomstige markttrend.  

De voornaamste doelgroep van ASTRA zijn verwerkers van vers fruit, zoals producenten van vliegtuigmaaltijden, gedroogd fruit, supermarkten en ziekenhuizen. "Hoewel de afzet aan producenten van vliegtuigmaaltijden zeer slecht was (-80%-90%) bleef de afzet aan andere kanalen op peil, met name die aan supermarktketens en cateraars," zegt Ryo. "In bedrijven werden de afgelopen maanden strenge beschermingsmaatregelen ingevoerd en daarom zijn supermarkten en cateringbedrijven machines gaan gebruiken om fruit te snijden."

“Ondanks dat onze verkoopcijfers wat fluctueerden, hebben we goede vooruitzichten voor de toekomst. Tegenwoordig hechten consumenten meer waarde aan de hygiëne van het fruit. Fruit dat minder vaak is aangeraakt, is veiliger om te eten. Daarnaast is het zo dat machinaal geschild fruit langer vers blijft. De machine voorkomt verkleuringen en verlies van sappigheid waardoor er minder product wordt verspild," legt Ryo uit. "Neem nu bijvoorbeeld de KA-750. Deze unit kan meer dan 200 ananassen per uur schillen en produceert 1/3 minder afval dan een gewone cilinder. Als deze machine wordt gebruikt om dagelijks 100 kilo ananas te schillen, dan bedraagt de jaarlijkse kostenbesparing €44.113."

Vervolgens laat Ryo zien hoe de machine werkt. "Gebruikers hoeven het product alleen op de roterende kop te plaatsen, de schilsnelheid en -diepte in te stellen en op de startknop te drukken. Het maakt niet uit of het product onregelmatig gevormd is omdat de machine uitgerust is met een mechanisme om de positie van het mes te optimaliseren en zo de beste hoek te vinden om het te schillen," legt Ryo uit. "Met deze ene machine kunnen meer dan 20 soorten fruit worden geschild, waaronder sinaasappelen, grapefruit, citroenen, kiwi's en groenten zoals tomaten, aardappelen en knollen. De schildiepte en -snelheid kunnen per product worden ingesteld."

Ryo zegt het volgende over de unieke kenmerken van deze schiloplossing: "We beschikken over meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van de ontwikkeling van automatische schiltechnieken. Ons merk ontving meer dan tien internationale octrooien voor deze schilmachine en het is de enige machine die kan schillen met een schilmes." Nu ASTRA goede kansen voor haar producten ziet op overzeese markten is zij op zoek naar distributeurs in verschillende regio's. 

Voor meer informatie:

ASTRA Inc.
Mr Ryo Takeshita
+81 0245412444
ryo@e-astra.co.jp
https://peel-a-ton.com/


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven