Regio Kavango East

Oogst Namibische blauwe bessen in volle gang

Vorige week begon het Mashare irrigatieproject, dat wordt gerund door de lokale onderneming Konigstein Capital, aan de oogst van blauwe bessen op een €4,7 mln kostend teeltbedrijf in de regio Kavango East. 

Volgens Albert Basson, één van de projectleiders, zal de oogst naar verwachting drie maanden duren en worden de opbrengsten geraamd op zo'n 160 tot 180 ton. Er werden 100 fruitplukkers ingehuurd. "De nadruk ligt op de export maar een deel van het fruit zal op de lokale markt worden afgezet. De blauwe bessen worden lokaal vermarkt onder de merknaam 'Namib Blue'," zegt hij. 

Basson herhaalde dat het projectmanagement er alle vertrouwen in heeft dat alle doelstellingen toch zullen worden behaald. "We hebben strenge hygiëne en veiligheidsmaatregelen getroffen."

Ongeveer twee weken geleden zei Basson dat de wereldwijde lockdowns vanwege de Covid-19-pandemie een enorme impact op het blauwe bessenproject hadden. De aankoop van apparatuur van overzeese bedrijven ten behoeve van het project liep spaak omdat landen hun grenzen sloten om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. 

Bron: neweralive.na


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven