Versterkte aanwezigheid van Gaston Schul in VK

Douane-agent Gaston Schul neemt Britse douane-expert over

Douanedienstverlener Gaston Schul opent op 1 juli een eigen kantoor in het Verenigd Koninkrijk. Hiertoe is het Britse bedrijf MRF Customs Clearance overgenomen. Gaston Schul is buiten Nederland nu fysiek aanwezig in Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk en kan de overdracht van noodzakelijke douanegegevens voor het exporteren en importeren van goederen nu naadloos regelen voor bedrijven. De Brexit is per 1 januari 2021 een feit en heeft impact op naar schatting zo’n 35.000 Nederlandse MKB-bedrijven.

De naam MRF verandert per 1 juli in Gaston Schul Customs. “MRF beschikt over de noodzakelijke vergunningen, uitgebreide kennis van en toegang tot de logistieke markt in Engeland. Door de overname verzekert Gaston Schul zijn bestaande en nieuwe klanten van soepel grensoverschrijdend handelsverkeer tussen de Europese Unie en het VK”, aldus CEO Rob Ewalds van Gaston Schul.

Fouten en vertraging reduceren
Gaston Schul heeft alle benodigde data voor het verrichten van douaneformaliteiten na de Brexit aan beide kanten van de Noordzee volledig in handen. “Het grote voordeel hiervan is dat fouten worden gemitigeerd en de kans op vertraging aan de grens voor klanten een stuk kleiner is”, vervolgt Ewalds. “Snelheid is belangrijk in de logistiek en marges van vervoerders zijn beperkt. Dus kost iedere minuut dat de goederen stilstaan geld. Nu de Brexit een harde zekerheid is, hebben bedrijven in toenemende mate behoefte aan een oplossing op douanegebied vanwege de extra procedures, administratieve handelingen en kosten te voorkomen en reduceren. Dit kunnen we nu bieden.”

Harde zekerheid
De datum van de definitieve Brexit is een harde zekerheid en dus investeert Gaston Schul volop in Brexit-oplossingen voor vervoerders en verladers. Momenteel zijn tien mensen in het Verenigd Koninkrijk bij Gaston Schul in opleiding om de stroom aan invoer- en uitvoeraangiften tussen het VK en de EU te regelen en worden IT-koppelingen tussen alle (landen)systemen gemaakt.

Voor meer informatie
Gaston Schul
Tel: +31 (0)77 3246025
info@gaston-schul.com
www.gaston-schul.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven