Geschikt voor diabetici

Indiase teler ontwikkelt mango met lager suikergehalte

Er is goed nieuws voor diabetici. Kongara Ramesh, een fruitteler uit het Indiase dorp Tarluwada, heeft een nieuw mangoras met een laag suikergehalte ontwikkeld.

"Het totale gehalte aan oplosbare suikers (TSS) van dit ras bedraagt slechts 16 tegenover 20 tot 25 in traditionele mangorassen. Ondanks het lagere suikergehalte heeft deze mango een heerlijke smaak," vertelde de teler onlangs aan The Hindu.

“We hebben deze mango van het ras Rumani ontwikkeld met een ras dat wij op ons bedrijf telen. We hebben slechts één boom, waarvan de eerste oogst vorig jaar 300 mango's opleverde. Het fruit heeft een gele kleur en een gewicht van zo'n 200 gram per stuk," aldus Ramesh.
Foto:The Hindu

Het Horticulture Research Station in Sangareddy heeft bevestigd dat het nieuwe mango ras een TSS van slechts 16 heeft. Een aantal andere door Ramesh ontwikkelde rassen werden eerder al gecertificeerd door het ICRISAT (International Crops Research Institute for the Semi-Arid Tropics) en Murali Mohan Challa, voormalig universitair hoofddocent biotechnologie GITAM University. 

“We proberen nu een aantal andere rode rassen met een laag suikergehalte te ontwikkelen en letten er goed op dat het fruit aan de boom zelf rijpt om kunstmatige rijping te vermijden. Momenteel vermarkten we de rassen Swagatham en Amrutham," zegt Ramesh tot slot.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven