Covid-19 zit export Californische walnoten in de weg

Jonathan Field, manager van de Walnut Bargaining Association, heeft gereageerd op de impact van Covid-19 op de export van Californische walnoten. "Toen Covid-19 toesloeg, kwamen er veel minder volle containers deze richting in en waren er dus ook amper containers beschikbaar om onze walnoten naar hun exportbestemmingen te verladen," begint Field. 

"Het komt erop neer dat de markt nogal traag was. We hopen dat telers prijzen van zo'n €0,84 per pound (453 gram) voor hun product zullen krijgen maar naar alle waarschijnlijkheid zullen de prijzen lager uitvallen," zegt hij.  

Field vertelt dat het nog te vroeg is om iets over de opbrengsten te zeggen. "We weten in ieder geval dat er een flinke oogst aan zit te komen. We beschikken over een groot walnotenareaal en er zijn bovendien veel nieuwe bomen aangeplant," merkt Field op. " Oudere, minder rendabele walnotenboomgaarden worden momenteel gerooid en dat is positief."

Ook de export van amandelen ondervindt hinder van de crisis. Uit een recent verschenen rapport van de Almond Board of California blijkt dat de amandelexport in de eerste zes maanden van het jaar een daling vertoonde. In mei van dit jaar bedroeg de export 69,8 mln kilo tegenover 81,1 mln kilo in mei 2019. 

 

Bron: aginfo.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven