Ludo Rosseels, Belgische perzik- en pruimenteler

“Voor het tweede jaar op rij zijn mijn perziken getroffen door de vorst”

Tholen – “Ook dit jaar moet ik weer heel wat klanten teleurstellen”, vertelt Ludo Rosseels, Belgische perzik- en pruimenteler. “Door de vorst van eind maart is zo’n 80% van de perzikoogst verloren gegaan en heb ik maar beperkt aanbod beschikbaar. Vorig jaar was het precies hetzelfde liedje en had ik ook maar 10 à 20 procent van de opbrengst van een normaal jaar. Helaas gebeurt het nu twee keer achter elkaar.”

Inmiddels verkoop Ludo al veertien dagen Belgische perziken in zijn kraam, maar is hij maar drie dagen open. “Als ik alle dagen open ga, ben ik zo door mijn perziken heen”, zegt Ludo. “De pruimen daarentegen hebben het wel goed gedaan. Ik schat dat zo’n 20% van de pruimen is getroffen door de vorst. Pruimen bloeien iets later dan perziken en de pruimenboomgaard ligt zo’n 500 meter verder. Misschien heeft dat ervoor gezorgd dat de schade aan de pruimen wel is meegevallen.”

“Van de pruimen telen we echt de oudere rassen van 20 à 30 jaar geleden. Die vallen nog steeds in de smaak en veel mensen herkennen de smaak van vroeger. Zelf investeren we niet in nieuwe rassen, we houden van de authentieke smaak. De nieuwe rassen zijn vaak laat om de plukkers na de perenpluk aan het werk te houden”, besluit Ludo.

Voor meer informatie:
Ludo Rosseels
+32(0)475 63 4230 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven