Robert Vogel, AGF Direct

"Geplande schaarste, maar hogere consumptie van bloemkool en broccoli verwacht"

Tholen - Na de eerste Corona-maatregelen werd er bloemkool gehamsterd of het een lieve lust was. "We hebben inmiddels ook wel weer een dipje gehad, waarbij de bloemkool voor 20 cent verkocht werd, maar gemiddeld genomen is het redelijk goed tot goed en hebben we in de vollegrondsgroentenhandel geen klagen", constateert Robert Vogel van AGF Direct uit Zwaagdijk.

Momenteel liggen de prijzen van de grove bloemkool (zessen) tussen de 1,10 en 1,20 euro. De grove maten broccoli worden voor 1,40 tot 1,60 euro verkocht. "De komende weken zullen de bloemkool en broccoli schaarser zijn door wat dipjes in de oogst. Deels is dat gepland vanwege de zomervakantie, maar nu veel mensen thuis blijven, ligt de consumptie vanzelf ook een stuk hoger en zullen we ook hogere prijzen gaan zien."

Naast de binnenlandse afzet, wordt de bloemkool en broccoli momenteel ook goed gevraagd in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. Van typische horeca-artikelen als Romanesco en paarse bloemkool bleef de afzet volgens Robert de eerste weken na de Corona-maatregelen achter, maar deze zijn nu wel weer op de weg terug. "Oranje bloemkool loopt nu even wat minder. Daarvoor hadden we nu een EK moeten hebben!"

Voor meer informatie:
Robert Vogel
AGF Direct
Tel: 085 30 32 633
Mob: 06 38 19 19 90
robert@agfdirect.nl  
www.agfdirect.nl 

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven