Gijsbert van Randwijk:

"Vlotte afzet van Hollandse kersen ondanks aanbod uit Griekenland en Turkije op de markt"

Tholen - Het Hollandse kersenseizoen is bij Van Randwijk en Van Doorn Fruit momenteel in volle gang. "De afzet verloopt erg goed. Europees gezien zijn er een stuk minder kersen en daar plukken wij nu de vruchten van", vertelt Gijsbert van Randwijk. Hij teelt zelf op een areaal rond de 5 hectare kersen onder de kap in de Hoeksche Waard. Afzet vindt plaats richting de binnenlandse groothandel en via enkele eigen kramen, waaronder een heuse Kersen Drive-In op de locatie in Mijnsheerenland.

"Onze eigen oogst ligt iets onder het langjarig gemiddelde, maar de kwaliteit is gelukkig erg goed", vervolgt de teler. Het bedrijf teelt het hele kersenassortiment van de vroege Burlat- en Merchant-kersen tot de late Kordia en Regina. "In het vroege- en middensegment komen er wel wat nieuwe rassen op de markt, maar de 'gouwe ouwe rassen' als Kordia en Regina versla je niet zomaar!"

Waar de afzet de eerste weken van het seizoen vlot verliep, zijn er volgens Gijsbert momenteel wat meer Griekse en Turkse kersen op de markt. "Kwalitatief is dat een groot verschil met de Hollandse, want de buitenlandse zijn in mijn ogen hard en zuur. Doordat in de supermarkten nog altijd veel buitenlandse kersen verkocht worden, belemmert dat helaas wel een hoge consumptie.""Maar we klagen niet, dit jaar wordt er in Nederland goed kersen gegeten. Vanwege de lagere oogst zien we zelfs nu wat vraag uit Duitsland ontstaan, maar ik verwacht dat de export van Hollandse kersen altijd beperkt zal blijven. De kersen, die nu in Nederland groeien, kunnen prima in  eigen land gegeten worden", aldus Gijsbert.

Dit jaar introduceerde het kersenteeltbedrijf een nieuwe kartonnen verpakking van Fonkels Verpakkingen. "We hebben deze beschikbaar in 500 en 1.000 gram en we zijn erg blij met de presentatie!

Voor meer informatie:
Van Randwijk en Van Doorn Fruit
Gijsbert van Randwijk
Nijverheidstraat 9
3291 CH Strijen
Tel: +31 (0)6 53 67 95 99
gijsbert@hollandsekersen.nl 
www.hollandsekersen.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven