Presentatie nieuwe sterilisatietechnologie tijdens RF In-Pack demodagen

TOP presenteert een nieuwe sterilisatietechnologie voor voeding: RF In-pack. Met deze nieuwe technologie blijven geuren, kleuren, texturen en vitamines van bereide voedselproducten veel beter behouden dan bij gangbare sterilisatiemethodes. Hierdoor heeft het product na de RF In-Pack behandeling een veel betere kwaliteit en lijkt het meer op vers bereid. Bovendien is de bereidingstijd veel korter. "Wat TOP betreft is deze technologie een revolutie in houdbare voedselproducten. Om belangstellenden kennis te laten maken met deze technologie en een indruk te krijgen van het proces organiseert TOP dit najaar de ‘RF In-pack demodagen", aldus het bedrijf. 

RF In-pack sterilisatie
"Voedselproducenten besteden veel tijd en energie in het vinden van de beste kwaliteit ingrediënten", aldus TOP. "Dan is het jammer dat smaken, texturen, kleuren en zelfs de voedingswaarde voor een groot deel verloren gaan door het sterilisatieproces op hoge temperaturen. Lang houdbare voedingsmiddelen zijn daardoor steeds minder populair. Consumenten willen liever vers, smakelijk en toch lang houdbaar. De nieuw ontwikkelde RF In-Pack technologie beantwoordt in ruime mate aan deze consumentenwens."

De RF In-Pack-technologie is recent door TOP ontwikkeld. Dit semi-industriële systeem – 's werelds eerste - gebruikt radiofrequentie om vaste voorverpakte voedselproducten te steriliseren met slechts 40% van de warmtebelasting van traditionele autoclaven. Het sterilisatieproces vindt plaats in de eindverpakking van het product. Op dit moment werkt TOP ook aan een in-line sterilisatieproces.

Demodagen per productcategorie
Over eten kun je praten maar eigenlijk moet je het verschil zien en proeven. Daarom organiseert TOP zes afzonderlijke RF In-Pack demodagen, allemaal gericht op één productcategorie:

  • Een gesteriliseerde groentemix (7 oktober, 28 oktober)
  • Een gesteriliseerde kant-en-klaarmaaltijd met pasta (14 oktober, 4 november)
  • Een gesteriliseerde soep of fruitpuree (21 oktober, 11 november)

Tijdens de demodagen wordt een korte lezing gegeven gevolgd door een demonstratie van de RF In-pack technologie en uiteraard een proefsessie van het met RF In-Pack gesteriliseerde product. 
Deelnemers ontvangen tot slot een rapport met een samenvatting van de testresultaten van de dag. Deelname aan de demodagen is beperkt.

Voor meer informatie:
info@top-bv.nl 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven