Exportprijs van diepgevroren Chinese kastanjes groeit met 15% op jaarbasis

"In tegenstelling tot de meeste andere producten is de totale export van diepgevroren kastanjes de afgelopen maanden niet getroffen door de Covid-19-pandemie. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar is de huidige exportprijs met ongeveer 15% gestegen," zegt Yue, directeur van het Chinese Qinhuangdao Yanshan Chestnut Co.

Verwerking van diepgevroren kastanjes


Diepgevroren kastanjes in consumentenverpakking

"Onlangs werd de markt in Beijing tijdelijk gesloten vanwege een nieuwe piek van Covid-19-besmettingen. Dit had een lichte impact op onze omzet. Wij hebben echter tijdig strategische aanpassingen doorgevoerd, zoals het werken met SF Cold Chain en het vervangen van andere commerciële doorvoerpunten. Hierdoor verloopt de export van onze diepgevroren kastanje nog steeds regulier."

Verwerkingsfabriek van diepgevroren kastanjes

"Ons product wordt niet alleen op de Chinese markt gebracht, maar ook geëxporteerd naar Japan, Zuid-Korea, Taiwan, Hongkong en Zuidoost-Aziatische landen zoals Singapore. Onze binnenlandse en buitenlandse verkopen zijn elk goed voor ongeveer 50% van onze totale omzet. We exporteren voornamelijk kalibers die overeenkomen met 90 stuks per kilo. In vergelijking met vorig jaar is onze binnenlandse verkoop licht gedaald, maar onze export is niet veel veranderd."

"Elk jaar vanaf mei begint het laagseizoen voor geroosterde tamme kastanjes, terwijl diepgevroren kastanjes in het hoogseizoen zijn. Op dit moment zijn onze klanten in China vooral gespecialiseerde winkels voor geroosterde kastanjes en geroosterde zoete aardappelen. Wij verkopen ook aan gerenommeerde fastfoodketens, supermarkten en buurtwinkels."

Voor meer informatie:
Yue
Qinhuangdao Yanshan Chestnut Co., Ltd.
+86 182 3359 9980
www.qhd-chestnut.cn


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven