Swipko Import/Export: Grote vraag maar beperkt aanbod

"Aanzienlijke prijsstijging voor Pakistaanse mango's door gebrek aan luchtvrachtcapaciteit"

Normaal gesproken loopt de aanvoer van Pakistaanse mango's in Zwitserland vanaf midden en eind juni op volle toeren. Op dit moment zijn er echter aanzienlijke knelpunten in de handel als gevolg van het gebrek aan luchtvrachtcapaciteit. Zo worden ook de prijzen voor deze Aziatische delicatessen opgedreven, meldt het management van de Zwitserse leverancier Swipko Import/Export, dat zijn mango's onder het merk Mangology verkoopt.

"Vorig jaar waren de Pakistaanse mango's in deze tijd van het jaar ruimschoots beschikbaar," herinnert Khan Humayoun Lashkar, de vestigingsmanager van het bedrijf in Bern. "In 2019 ontvingen we continu leveringen, maar dit jaar hebben wij helaas veel te weinig voorraad om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Door de coronacrisis is er nog steeds maar een beperkte luchtvrachtcapaciteit, waardoor de leveringsvolumes beduidend lager zijn dan vorig jaar."

Prijsstijgingen
"Dit gebrek aan luchtvrachtcapaciteit heeft geleid tot een merkbaar knelpunt en bijbehorende prijsverhogingen," zegt Khan. "De producten zijn erg duur geworden in vergelijking met het voorgaande jaar. Destijds werden mango's verhandeld tegen 5-6 CHF/kg, nu zitten we op 8-9 CHF/kg. Gelukkig is het merendeel van onze groot- en kleinhandelsklanten bereid om deze hoge prijs te betalen. Desondanks hopen we dat de vrachtsituatie snel zal verbeteren."

Stijgende vraag
Mangology is een merk van Swipko Import/Export en heeft groothandelsvestigingen in Bern en St. Gallen. De seizoensgebonden bestseller van de fruitgroep zijn altijd Pakistaanse mango's geweest, die in aantrekkelijke verpakkingen in heel Zwitserland worden aangeboden. "We zien een trend naar een toenemende vraag naar onze mango's. Ons merk wordt bijzonder goed ontvangen door de vakhandel, zoals op de groothandelsmarkt in Zürich," besluit Khan.

Voor meer informatie:
Swipko Import/Export
Leuenbergerstrasse 10
9000 Sankt Gallen
Zwitserland
+41 78 938 99 44
mangology@mail.ch


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven