SE-SA Obst + Gemüse Großhandel:

Grote vraag naar citroenen en sinaasappelen, aanbodtekort dreigt

"Citrus behoorde tot de meest gewilde producten in de crisismaanden april en mei. Citroenen en sinaasappelen zijn momenteel echter nog steeds erg in trek," zegt het management van het Hamburgse bedrijf SE-SA Obst + Gemüse Großhandel. Er zijn zelfs tekenen van een klein aanbodtekort.

Limes: Geringe vraag in de horeca
Limes is normaal gesproken een zomerse bestseller in het assortiment van de groothandel. Het fruit uit Mexico en Brazilië vindt momenteel echter met moeite zijn weg naar de horeca. "In vergelijking met de normale situatie is het aantal aanvragen aanzienlijk gedaald. Dit heeft natuurlijk nog steeds te maken met de coronacrisis, want de horeca is volledig verdwenen en ook nu, kort na de heropening, is de verkoop nog verre van normaal. Dit heeft vooral gevolgen voor de klanten die limes verwerken, zoals cocktail- en loungebars."

Citroenen komen momenteel uit Argentinië of de Italiaanse regio Amalfi. Deze laatste worden het hele jaar door aangeboden op de groothandelsstand van SE-SA Obst + Gemüse Großhandel en zijn door hun goede kwaliteit twee keer zo duur als de Argentijnse partijen.

Citroenen en sinaasappelen: De vraag blijft hoog
Voor citroenen en sinaasappelen daarentegen heeft de crisis geleid tot een hogere omzet. "Wij hebben voortdurend een tekort aan citroenen. In het geval van sinaasappelen zijn wij nu volledig overgestapt van Egypte naar Zuid-Afrika en handelen we voornamelijk in Valencia sinaasappelen. Ook in dit segment is de vraag soms te groot in vergelijking met het beschikbare volume. Qua prijs liggen de sinaasappelen nu op 17-18 euro/doos, een vrij normale notering in deze tijd van het jaar."

Opmerkelijke kruidensoorten zoals Thaise basilicum of knoflookbieslook uit Israël zijn het hele jaar door verkrijgbaar bij SE-SA Obst + Gemüse Großhandel. De vraag neemt van jaar tot jaar toe, verklaart de groothandel.

Kruiden en kurkuma: Aangename marktsituatie
Het seizoensgebonden aanbod van het bedrijf wordt afgerond met enkele interessante niches, zoals Israëlische kruiden, gember uit China, Peru en Brazilië en biologische kurkuma. "De kruidenmarkt was tussen maart en half mei catastrofaal door de sluiting van de horeca. Sindsdien is de vraag echter langzaam weer gestegen, waardoor we momenteel weer op ongeveer 80% van de normale verkoop zitten."

Het bedrijf levert sinds twee jaar ook exotische wortelgroentekurkuma. "Sinds vorige week leveren we nieuwe biologische producten. Toen wij voor het eerst kurkuma aan ons assortiment toevoegden, was er nauwelijks vraag naar, maar nu verkopen we 40 tot 60 dozen per week. Dit toont aan dat het product goed is ontvangen."

Voor meer informatie:
Sedat Bayburt
SE-SA Obst + Gemüse Großhandel
Banksstraße 28 | Booth H 309
20097 Hamburg
Duitsland
+49 40 58 96 56 56
info@se-sa.hamburg
www.sesa.hamburg


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven